U, de petitionaris

De stekker uit het programma 'Goed Fout' trekken

REDEN VOOR AFWIJZING

Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over televisie-inhoud. De overheid gaat daar niet over, dat is aan de omroepen. Als u de mediawet wilt veranderen (waar onder andere in staat hoeveel procent van de zendtijd er wat voor soort programma's moet worden uitgezonden door de publieke omroep) dan kunt u wel een petitie starten.

Als u toch een petitie aan een omroep/bedrijf wilt richten (waar ze normaal niks mee doen), dan kunt u een andere petitiewebsite gebruiken. Op http://petities.pagina.nl staan een aantal alternatieven genoemd.


Op zondag 4 april om 21.15 werd de eerste aflevering van Katja Schuurman's nieuwe programma 'Goed Fout' uitgezonden. Volgens Schuurman zelf zou het een programma worden over 'prangender zaken, als seksisme, genderneutraliteit, racisme en kritiek op coronamaatregelen'.

Petitie

Wij

Mensen die tegen racisme, seksisme, homofobie en transfobie zijn.

 

constateren

In het programma doen bekende Nederlands uitspraken over dingen waar zij totaal niet zelf mee te maken hebben. Zo vinden ze bijvoorbeeld dat je Aziaten mag imiteren door spleetogen te maken, en dat het 'hen' voornaamwoord niet correct Nederlands is. Ook zegt Martijn Koning, die een vaste gast van het programma zal zijn, dat Danny Zuko (Grease) door zijn zang en dans waarschijnlijk toch niet hetero zal zijn, wanneer de groep seksisme bespreekt.

 

en verzoeken

Dit, en het feit dat cisgender en niet-Aziatische mensen denken het recht te hebben om zulke uitspraken te doen, kan natuurlijk niet. Wij die de petitie ondertekenen verzoeken dus aan de NPO en Omroep PowNed om de stekker uit dit programma te trekken en het niet meer uit te zenden. Hoewel het concept misschien aantrekkelijk lijkt, is de uitvoering werkelijk vreselijk slecht.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
brancheorganisatie 
Petitieloket:
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Nik van Steenwijk 

Geschiedenis

Ondertekeningen