U, de petitionaris

De nieuwe school van Sint Odiliënberg hoort op de juiste plaats

197 ondertekeningen

De Gemeente Roerdalen en Stichtingsbestuur hebben gekozen voor verbouw van de school op de huidige locatie in Sint Odiliënberg zonder de burgers/ouders te raadplegen. Deze petitie zal de Gemeente (als hoofdfinancier) op andere gedachten moeten brengen waardoor zo snel mogelijk de ideale school op de ideale locatie in gebruik genomen kan worden.

Petitie

Wij

Inwoners van Roerdalen ondersteund door de fracties Ons Roerdalen en VVD Roerdalen

 

constateren

  • Sint Odiliënberg heeft dringend een nieuwe school nodig.

  • Er is gekozen om de school te verbouwen. Een verkeerde keuze.

  • De bouwkosten komen nu 20% hoger uit dan begroot en zullen amper afwijken van kosten van nieuwbouw.

  • Bovendien zijn de sportvelden vrij gekomen, dé kans om alsnog voor nieuwbouw nabij de sporthal en andere (kinder-)voorzieningen te gaan waardoor de verkeersveiligheid rondom de school enorm verbetert, de wandelingen naar de sporthal niet meer nodig zijn en (vertragende) bezwaren tegen de verbouw vervallen.

  • Er is een nieuwbouwmogelijkheid onder ideale omstandigheden. Bovendien verloopt nieuwbouw sneller en met minder overlast dan verbouw.

  • Voorts zullen de exploitatiekosten bij nieuwbouw aanzienlijk lager zijn, waardoor er meer geld over blijft voor onderwijs.

 

en verzoeken

de gemaakte keuze te wijzigen in nieuwbouw. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald; een school wordt tenslotte gebouwd voor de komende 30 jaren!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Roerdalen 
Petitieloket:
Einddatum:
08-12-2018 
Petitionaris:
Henk van der Linden 
Organisatie:
Ons Roerdalen, VVD Roerdalen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen