U, de petitionaris

De Nederlandse taal leren door te werken

2 ondertekeningen

Mensen die de Nederlandse taal niet volledig beheersen krijgen in het werkveld weinig kansen om hun Nederlands te verbeteren. Zij komen vaak terecht in niet-talige banen. Om de inburgering te bevorderen, denken wij dat mensen juist kansen krijgen moeten krijgen om zich onder te dompelen in de taal.

Petitie

Wij

Wij zijn een klas met mensen met verschillende achtergronden.

 

constateren

  • dat mensen die de Nederlandse taal nog onvolledig beheersen alleen kans krijgen op niet-talig werk. Vaak is dit zwaar of eentonig werk waar weinig contact is met mensen.

  • Terwijl wij juist denken dat de taal geleerd kan worden door je onder te dompelen in deze taal.

  • Voor de inburgering denken wij dat het goed zou zijn om kansen te creëren in het werkveld waar de Nederlandse taal geleerd kan worden.

  • Eén gemeente (Meijerstad) heeft zo een project al opgezet en werkt op deze manier aan de inburgering. Deze gemeente kan als voorbeeld dienen voor de rest van Nederland.

 

en verzoeken

dat de politiek initiatieven neemt om gemeentes en het UWV te stimuleren hun beleid hierop aan te passen en kansen te creëren in het werkveld.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
23-04-2019 
Petitionaris:
Demi de Wilde 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen