U, de petitionaris
Petition image

De Doe-Het-Zelf Fietswerkplaats in Rotterdam Noord moet blijven

140 ondertekeningen

Op 15 januari 2019 kwamen een burgerlijk ingenieur en een inspecteur van de gemeente om DHZ en andere gebouwen in onze blok te controleren op structurele integriteit. Als gevolg van de gemeentelijke inspectie lopen we het risico om uitgezet te worden. We willen DHZ in de buurt houden en deze ruimte langer actief houden in Noord. Maar we hebben uw steun nodig! Onderteken alstublieft onze petitie en help ons om op onze locatie te blijven of zoek een nieuwe locatie in de buurt! Door te ondertekenen kunnen we klaarstaan om elkaar als gemeenschap te ondersteunen!

In English

Petitie

Wij

Wij zijn vrijwilligers en bezoekers van de DHZ-werkplaats, van alle leeftijden en achtergronden.

 

constateren

  • De DHZ Werkplaats is een niet- commerciële werkplaats voor fietsenreparatie waar het gebruik van gereedschappen en materialen gratis is, bezoekers en vrijwilligers van de DHZ delen kennis met elkaar en leren samen dingen.

  • De meeste vrijwilligers en bezoekers van de DHZ wonen in de buurt, de DHZ is een gemeenschapsruimte van delen en zorgen, vol met mensen van alle leeftijden en achtergronden.

  • De DHZ bevindt zich al tien jaar in Rotterdam Noord en de laatste vijf jaar te vinden op de huidige locatie.

  • Op 15 januari 2019 kwamen een burgerlijk ingenieur en een inspecteur van de gemeente om DHZ en andere gebouwen in onze blok te controleren op structurele integriteit. Als gevolg van de gemeentelijke inspectie lopen we het risico om uitgezet te worden.

 

en verzoeken

de DHZ Werkplaats te behouden voor onze buurt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Rotterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
06-05-2019 
Petitionaris:
Doehetzelf Werkplaats 
Organisatie:
DHZ Werkplaats 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

We zijn verhuisd en bouwen een nieuwe werkplaats!

Help ons de Doe-Het-Zelf-Werkplaats uit de regen te houden! Wij gaan een prachtige kasuitbreiding bouwen rondom en naast de zeecontainer waarin momenteel de Doe-Het-Zelf-Werkplaats staat, zodat we in alle weersomstandigheden comfortabel fietsen kunnen repareren! Het bouwproject zal voornamelijk gebruik maken van gevonden en gerecyclede materialen. Maar niet alles wat we nodig hebben ligt op straat! Je kunt ons op drie manieren helpen: door materialen te delen, door geld te delen en door mee te bouwen!

om te doneren volg deze link: https://whydonate.nl/fundraising/doehetzelfwerkplaats

~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / -

Wederopbouw na de brand In februari 2020 is het vorige huis van de Doe-Het-Zelf Werkplaats (van meer dan vijf jaar) gedeeltelijk afgebrand en moesten we verhuizen.

+Lees meer...

Gelukkig konden we in de buurt verhuizen naar een zeecontainer in een buurtpark aan de Banierstraat in Agniesebuurt waar we de hele zomer hebben doorgebracht met fietsen repareren in het zonnige park. We houden van ons nieuwe huis, maar om het op lange termijn duurzaam en werkbaar te maken bij slecht weer, moeten we de binnenruimte vergroten. We gaan professioneel bouwen, in samenwerking met onze bezoekers en onze bredere gemeenschap, een ruimte die de publiek zichtbare en speelse werkplaatsomgeving levend houdt en meer ruimte biedt voor een breed scala aan functies waar de buurt gebruik van kan maken. In de geest van de workshop zullen we het bouwproces ook openen als een reeks leerworkshops voor iedereen die geïnteresseerd is om met ons te bouwen. Ons huis is uw huis! We hebben zin in dit nieuwe hoofdstuk!

~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / -

Materiaal delen! Heeft u toevallig een stapel ongebruikte polycarbonaat panelen of dubbele beglazing in uw schuur? Of misschien een flesje siliconenkit waar je klaar mee bent? Een stapel houten balken op zolder? Alle beetjes helpen. We hebben een lijst gemaakt van alle materialen die we nodig hebben voor dit project. Staat er iets op de lijst dat je ons zou willen geven? Beezer! Geef ons een seintje via e-mail of b.v. instagram en we kunnen samen uitzoeken hoe we de spullen naar de fietsenmaker kunnen krijgen.

De volledige lijst met materialen (met foto's): www.tinyurl.com/dhzlijst

Deel geld! Met geld kun je alles kopen wat we niet via vrienden kunnen kopen. Uw donatie is zeer welkom. We denken dat het een uitstekende investering is in kwaliteitscommons voor een diverse gemeenschap, die voortdurende vrijgevigheid zal vergemakkelijken en positieve sociale verbindingen zal bevorderen. :)

Bouw mee! Als je zin hebt om een ​​boormachine te pakken en ons te helpen de structuur in elkaar te zetten, of als je meer wilt weten over bouwprocessen, geweldig! Super cool! Stuur ons uw contactgegevens via e-mail, facebook of instagram en we houden u op de hoogte van het bouwprocesschema!

~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / -

Heb je een idee voor functies in de nieuwe ruimte? De opgeleverde kas, die prachtig vol met fietsonderdelen en planten komt te staan, wordt gehouden als een open en flexibele werkruimte, maar ook met ruimte om te loungen en een kleine bibliotheekwand. We willen de ruimte zoveel mogelijk openstellen voor andere groepen of buurtbewoners die hier activiteiten willen doen of bijeenkomsten willen houden, of gewoon een plek nodig hebben om samen te komen met vrienden. Als u ideeën heeft voor evenementen, activiteiten of andere functies van de ruimte, neem dan contact met ons op en als er iets in het ontwerp is om dit te vergemakkelijken, doen we dat graag!

~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / -

Wat betreft De Doe-Het-Zelf Werkplaats is een werkplaatsruimte in Rotterdam Noord waar je dingen kunt repareren en bouwen met de gereedschappen en materialen die voorhanden zijn. De workshop is vooral gericht op het leren fietsen repareren, maar je bent ook van harte welkom om aan andere projecten te werken. Voorkennis van fietsen of gereedschap is helemaal niet nodig en de vrijwilligers zijn er altijd om samen te werken met bezoekers, samen te leren en problemen op te lossen, in een zorgzame uitwisseling. De DHZ is een volledig niet-commerciële, collectief gerunde ruimte die draait op donaties van gereedschappen, reserveonderdelen en de tijd van de vrijwilligers, die op hun beurt in wederzijdse vrijgevigheid met het publiek worden gedeeld.

~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / - ~ * / -

Contact

Je vindt ons in het park aan de Schout Heynricstraat in de Agniesebuurt in Rotterdam We zijn doorgaans open op dinsdagavond (17-20 uur) en donerdagavond (17-20 uur). Check onze website voor de wekelijkse openingstijden: http://dhzwerkplaats.blogspot.com en onze instagram voor dagelijkse gebeurtenissen: @dhzfietswerkplaats of stuur ons een e-mail op: doehetzelfwerkplaats@gmail.com

29-04-2022