U, de petitionaris
Afbeelding petitie

De diepe zakken van Nederland ook voor Lesbos

390 ondertekeningen

Corona gaat een slachting aanrichten in de vluchtelingenkampen op Lesbos. Als we nu geen vluchtelingen binnen Europa overnemen, laten we dan wel investeren in goede voorzieningen op Lesbos. Betere huisvesting, drinkwater en riolering - veilig te gebruiken door elke bewoner.

Petitie

Wij

Nederlanders, die zich miljarden aan noodhulp kunnen veroorloven

 

constateren

  • Op Lesbos leven circa 20.000 vluchtelingen in mensonterende, levensbedreigende omstandigheden.
  • Ons Kabinet heeft gesteld dat we er financieel goed voor staan; “de staatskas heeft diepe zakken”.
  • We willen de vluchtelingen, de Grieken en heel Europa laten zien dat we als Nederlandse samenleving wel degelijk solidair zijn met die mensen die in Europa in de slechtste omstandigheden verkeren.

 

en verzoeken

  • de Nederlandse regering om uit onze diepe zakken 1 miljard euro te putten om huisvesting, hygiëne, veiligheid en gezondheidszorg voor deze vluchtelingen naar voldoende maatstaven te organiseren;
  • de Europese Commissie om hierin samen met de Griekse regering het voortouw te nemen, zonder eerst te wachten op aanvullend geld van andere lidstaten.

Dan doen wij wat we behoren te doen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
29-06-2020 
Petitionaris:
Eelco Huisman 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

petitie voor Lesbos

Corona gaat een slachting aanrichten op Lesbos. Het zal niet lukken om dat nog helemaal te voorkomen.

+Lees meer...

Maar het toont schrijnend de patstelling op Lesbos. Als Europa niet in staat is om de vluchtelingen vanuit Lesbos op te nemen, laat het dan in ieder geval wel investeren in menswaardige omstandigheden daar. Huisvesting, hygiëne en zorg van voldoende niveau. Nederland heeft diepe zakken voor noodhulp aan de eigen slachtoffers van Corona. De petitie vraagt om daarvan 1 miljard te gunnen aan de vluchtelingen op Lesbos.

31-03-2020