U, de petitionaris
2016 04 01 14.31.21

De bomen verwijderen in de Generaal van Heutszlaan, Eindhoven

51 ondertekeningen

In de Generaal van heutszlaan in Eindhoven staan een aantal (overdreven) grote bomen welke het hele jaar voor overlast zorgen. Het hele jaar staan de bewoners rotzooi te ruimen en geeft het overlast op de straat, auto's, stoep enzovoort. Het wordt tijd er iets aan te doen.

Petitie

Wij

De bewoners van de Generaal van Heutszlaan in Eindhoven

 

constateren dat:

Alle overlast op een rijtje: Er vallen takken, bladeren, hars, drek uit waardoor dakgoten overvol raken en auto's beschadigen. Stoep en straat worden er glad van. Duiven poepen de straat, stoep en auto's onder. De stoep en straat raken beschadigd door de wortels. Heel het jaar door sta je rotzooi te ruimen. Ongedierte komt eropaf en komen in je tuin en huis. De bewoners in de straat klagen al jaren over de bomen maar de gemeente doet er niks aan.

 

en verzoeken

Verwijderen van alle bomen zodat het probleem eens en voor altijd is opgelost.

Het antwoord

Generaal van Heutszlaan/Generaal Van Geenlaan bomen vervangen

 1. In overleg met de gemeente heeft Trefpunt Groen Eindhoven contact opgenomen met de initiatiefnemers van de petitie om de overlast en de mogelijke oplossingen te bespreken. Gemeente, bewoners en Trefpunt Groen Eindhoven zijn het er over eens dat het in deze situatie het beste is om de te grote lindebomen in de straat te vervangen en de bomen te behouden die nog wel passen in het straatbeeld.

 2. De huidige overlastgevende lindebomen bomen hebben de status van basisbomen. De bomenverordening (Nadere Regels) biedt bij basisbomen de mogelijkheid om na afweging van belangen op concrete situaties in te spelen. De opeenstapeling van klachten en het ontbreken van effectieve maatregelen om deze problemen op te lossen met behoud van de huidige overlastgevende bomen, leiden in deze situatie tot deze aanpak.

 3. Er wordt een plan voorgelegd aan de bewoners van beide straten tot herplant van in het straatbeeld passende bomen. Goede groeiomstandigheden is daarbij het uitgangspunt. Het gaat daarbij om het vellen van 23 van de 28 bomen en minstens 21 bomen worden teruggeplaatst. In dit inrichtingsplan - dat wordt voorgelegd aan de bewoners - zal duidelijk worden hoeveel nieuwe extra passende bomen geplant kunnen worden waar ze nu ontbreken. Aan één kant van de Generaal Van Heutszlaan ontbreken nu bomen en we proberen zo meer evenwicht in het straatbeeld te krijgen.

 4. Er dient draagvlak bij alle omwonenden te zijn om de grote bomen te vervangen en passende bomen te planten, zover mogelijk over de hele lengte van straat.

 5. Kap en herplant van bomen vindt plaats in het plantseizoen 2018/2019.

 6. Deze aanpak is opgenomen in het uitvoeringsprogramma.

Bron: Dossiernummer 18.11.103_3.3.1.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Eindhoven 
Petitieloket:
Einddatum:
04-07-2016 
Antwoord verwacht:
07-07-2016 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Danny van der Aalst 
Organisatie:
Bewoners Generaal van Heutszlaan 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Generaal van Heutszlaan/Generaal Van Geenlaan bomen vervangen

 1. In overleg met de gemeente heeft Trefpunt Groen Eindhoven contact opgenomen met de initiatiefnemers van de petitie om de overlast en de mogelijke oplossingen te bespreken.
+Lees meer...

Gemeente, bewoners en Trefpunt Groen Eindhoven zijn het er over eens dat het in deze situatie het beste is om de te grote lindebomen in de straat te vervangen en de bomen te behouden die nog wel passen in het straatbeeld.

 1. De huidige overlastgevende lindebomen bomen hebben de status van basisbomen. De bomenverordening (Nadere Regels) biedt bij basisbomen de mogelijkheid om na afweging van belangen op concrete situaties in te spelen. De opeenstapeling van klachten en het ontbreken van effectieve maatregelen om deze problemen op te lossen met behoud van de huidige overlastgevende bomen, leiden in deze situatie tot deze aanpak.

 2. Er wordt een plan voorgelegd aan de bewoners van beide straten tot herplant van in het straatbeeld passende bomen. Goede groeiomstandigheden is daarbij het uitgangspunt. Het gaat daarbij om het vellen van 23 van de 28 bomen en minstens 21 bomen worden teruggeplaatst. In dit inrichtingsplan - dat wordt voorgelegd aan de bewoners - zal duidelijk worden hoeveel nieuwe extra passende bomen geplant kunnen worden waar ze nu ontbreken. Aan één kant van de Generaal Van Heutszlaan ontbreken nu bomen en we proberen zo meer evenwicht in het straatbeeld te krijgen.

 3. Er dient draagvlak bij alle omwonenden te zijn om de grote bomen te vervangen en passende bomen te planten, zover mogelijk over de hele lengte van straat.

 4. Kap en herplant van bomen vindt plaats in het plantseizoen 2018/2019.

 5. Deze aanpak is opgenomen in het uitvoeringsprogramma.

Bron: Dossiernummer 18.11.103_3.3.1.

21-11-2018

Plan tot herplant met passende bomen

Er wordt een plan voorgelegd aan de bewoners van beide straten tot herplant van in het straatbeeld passende bomen. Lees de brief van het college van burgmeester en wethouders van 13 maart 2018: https://eindhoven.raadsinformatie.nl/document/6284160/2#search=%22petitie%22 .

21-11-2018