U, de petitionaris

Dahaag Zwarte Piet – U bent toch zeker Sinterklaas niet?

71 ondertekeningen

Met deze petitie wil ik aangeven dat ik het prima vind dat Zwarte Piet er vanaf dit jaar anders uitziet: gewoon als een olijkerd die wat klusjes oplost voor de goedheiligman, met wat vegen op wang en kleding, als ambachtsman. Zonder ook maar de schijn van enige koloniale twist.

Petitie

Wij

Nederlanders die Sinterklaas vieren

 

constateren

de ernst van de verdediging van het verschijnsel Zwarte Piet. Waar gaat het over? Een kinderfeest. Het is eind 2013. We snappen eigenlijk best dat sommigen een wrange bijsmaak hebben bij het verschijnsel Zwarte Piet. Wat is nu de morele hindernis om Zwarte Piet niet langer uit te dossen met vuurrode lippen en gouden oorringen? Het gaat er niet om of je Zwarte Piet racistisch bedoelt, maar of het zo over komt. Wat is de moeite in hemelsnaam?

 

en verzoeken

De petitie is bestemd voor de publieke omroep NTR (die jaarlijks de intocht verslaat) en voor de PO-Raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs. Zij kunnen het goede voorbeeld geven, opdat winkeliersverenigingen volgen.

Of de NTR nu reeds de opnamen van het Sinterklaasjournaal op de plank heeft liggen weten wij natuurlijk niet, maar hoe briljant zou het zijn als Piet er nu eens anders uitzag? Dan kan iedereen weer verder feestvieren.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
brancheorganisatie 
Petitieloket:
Einddatum:
13-07-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Thomas van Aalten 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen