U, de petitionaris
Unnamed

Compenseer collegegeld na het coronavirus

61.763 ondertekeningen

The corona virus has created a lot of stress, obstacles and ambiguities among students. Many students have a lot of financial problems right now and they can't attend little or no lectures and ask specific questions to teachers/professors. This will lead to study delay. Compensate the tuition fees!

Petitie

Wij

Studenten van de hogescholen en universiteiten

 

constateren dat:

  • Studenten zullen door uitval van colleges en afwezigheid van docenten hun lesstof minder goed begrijpen. Het is lastiger om gerichte vragen aan ze te stellen;
  • Door de sluiting van de gebouwen kunnen studenten geen gebruik meer maken van de faciliteiten op de campus om te studeren, zoals bibliotheken. Dit is een grote verhindering, aangezien velen niet de mogelijkheid hebben om thuis te studeren, wat de voortgang van hun studie kan belemmeren.

 

en verzoeken

Het collegegeld van studiejaar 2019/2020 moet deels terugbetaald worden aan de studenten, of het collegegeld van studiejaar 2020/2021 moet fors aangepast worden om het te kunnen compenseren met dit jaar.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-09-2020 
Petitionaris:
S. Keskin 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

MISSION COMPLETE!

Vandaag heeft minister van Engelshoven (en minister Slob) een aantal maatregelen bekendgemaakt. Zie hieronder enkele belangrijke punten:

+Lees meer...

Voor het mbo: De subsidies zullen verhoogd worden op praktijk leerbanen, en het kabinet zal het voor bedrijven voordeliger maken om toch in het belang van studenten en hun bedrijf vakmensen voor de toekomst te behouden; 2. Om alle studenten op het mbo, hogescholen en de universiteiten financieel, maar ook mentaal te helpen, krijgt elke student die op dit moment studeert volgend jaar 50% korting op het collegegeld; 3. Meer mentale ondersteuning voor studenten. Hierbij kun je denken aan het aanstellen van meer studentendecanen en studiebegeleiders; 4. Het kabinet zal ervoor zorgen dat 20.000 arbeidscontracten van jonge wetenschappers (waarvan het onzeker was of ze konden blijven), worden verlengd. Dat geeft zekerheid en ze kunnen daarmee hun onderzoek afronden en onderwijs blijven geven; 5. Studenten die hun basisbeurs of aanvullende beurs dreigen te verliezen omdat ze te lang staan ingeschreven, krijgen een tegemoetkoming; 6. Voor wie extra tijd nodig heeft om zijn diploma te halen, wordt de studenten OV-kaart met maximaal een jaar verlengd.

Jammer dat er voor dit collegejaar niets verandert (voornamelijk voor studenten die dit jaar afstuderen), aangezien veel colleges vrijwel nog steeds online verlopen, de kwaliteit nog vrij matig is en er een grote kans is dat de colleges van volgend jaar wel meer fysiek gaan plaatsvinden...Maar hé, dit is een vooruitgang! We hebben dit met z’n allen voor elkaar gekregen. Bedankt voor het ondertekenen van mijn petitie en het onder de aandacht te brengen!

17-02-2021

NOS: Van Engelshoven: studenten niet rekening laten betalen voor coronavertraging

Minister Van Engelshoven vindt dat studenten die door de coronacrisis studievertraging hebben opgelopen daar niet zelf de rekening voor hoeven te betalen.

Gisteren vroeg de Tweede Kamer het kabinet studenten de kans te geven een jaar langer (...) lees verder.

05-02-2021

DINSDAG 6 OKTOBER OVERHANDIGING PETITIE

Beste ondertekenaars,

Aankomende dinsdag 6 oktober zal ik de petitie overhandigen bij de Tweede Kamer. Nogmaals, heel erg bedankt voor de (bijna) 55.000 ondertekeningen, en ik hoop van harte dat de compensatie zal komen!

Groetjes,

Sema.

04-10-2020