U, de petitionaris
Kinderen spandoek fibromyalgie

Chirurgische methode Bauer (fibromyalgie) in de basiszorgverzekering

2.614 ondertekeningen

De diagnostische en chirurgische methode van prof.dr.Bauer uit Zwitserland heeft zich na 2400 succesvol geopereerden bewezen de oplossing te zijn voor deze ellendige ziekte.

In Nederland zijn al meer dan 360 patiënten die hersteld zijn van deze ziekte door deze methode.

Fibromyalgie is niet langer meer een 'onverklaarbaar en ongeneeslijk pijnsyndroom'.

Petitie

Wij

Fibromyalgie Support Nederland en de fibromyalgiepatiënten in Nederland

 

constateren

  • Fibromyalgie is een (vaak ernstig) invaliderend pijn-vermoeidheidssyndroom.

  • Fibromyalgie kan meer dan 30 ziektebeelden en symptomen imiteren. Omdat de diagnose vaak gemist wordt krijgt de patiënt vele andere ziektebeelden en psychiatrische diagnoses opgeplakt.

  • Deze ziektebeelden en diagnoses zijn doorgaans een gevolg van de zenuwbeknellingen die de oorzaak zijn van de fibromyalgie.

  • De patiënt krijgt de mededeling dat hij/zij er maar mee moet leren leven en raakt invalide. Sommige plegen zelfmoord of laten zich euthanaseren.

  • De pijnpatiënt winkelt van de ene arts naar de andere en krijgt steeds weer onderzoeken en behandelingen aangeboden. Genezing treedt niet op, soms verminderen de symptomen.

  • Daarmee is de patiënt een grootverbruiker van het Nederlandse zorgstelsel: WMO-UWV- Bijstand en ziektekostenverzekering.

  • Het feit dat de methode Bauer genegeerd wordt door de medische beroepsgroep zegt wat van de medische beroepsgroep zelf. Het is een schande dat de beroepsgroep zoals de reumatologen tracht de patiënt in de war te brengen als deze om informatie vraagt. Hiermee schendt de reumatoloog de beroepseed en houdt wetenschappelijke vooruitgang tegen.

  • Ieder mens die langer dan drie maanden lijdt aan (onverklaarbare) chronische pijnen en vermoeidheid dient ook volgens de diagnostiek van Prof. Dr. Bauer onderzocht te worden op fibromyalgie. Indien fibromyalgie gediagnostiseerd is moet de patiënt één of max.4 kwadrantpijninterventies vanuit de zorgverzekering vergoed krijgen. Een snelle en trefzekere diagnostiek/behandeling bespaart veel leed en voorkomt onnodige zorguitgaven.

 

en verzoeken

  • Verzoek 1: Wij verzoeken het parlement een onderzoek te starten naar de resultaten en de gevolgen voor de Nederlandse economie indien (bijna) alle fibromyalgiepatienten genezen zouden worden en een vroege opsporing van dit pijnsyndroom aan te moedigen bij huisartsen om onnodige zorguitgaven te voorkomen.

  • Verzoek 2: Wij verzoeken om de methode Bauer, de kwadrantpijninterventie, op te nemen in de basiszorgverzekering als verzekerde zorg.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
07-12-2019 
Petitionaris:
Hilene Richel 
Organisatie:
Fibromyalgie Support Nederland https://www.facebook.com/Fibromyalgie-Support-Nederland-487363351308149/ 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Eerstvolgende bijeenkomst

Wil je ook bij de eerstvolgende bijeenkomst aanwezig zijn? Stuur dan een mailtje aan spreekuurfsn@gmail.com Je ontvangt dan als eerste een uitnodiging. Hierna kun je je aanmelden. Vermeld je naam, aantal personen en je email adres.

10-02-2018

Op 8 november 2017 organiseert FSN een bijeenkomst voor geopereerden en geïnteresseerden in de methode Bauer.

Het doel van de bijeenkomst is om ruimte te bieden voor het uitwisselen van ervaringen.

Plaats van bijeenkomst: Koos Vorrink huis te Lage Vuursche Er is plaats voor maximaal 20 personen. Opgave alleen via e-mail: spreekuurfsn@gmail.com.

23-09-2017

23-09-2017