U, de petitionaris
Petitie

Buslijnen Den Helder en Julianadorp vanaf juli 2024

1.232 ondertekeningen

Deze petitie is opgezet in reactie op de nieuwe/wijzigingen in Connexxion OV-dienstregeling die medio juli 2024 van kracht zijn en omdat er vanaf 21 juli 2024 er een nieuw vervoerplan zal gelden voor Noord-Holland Noord. Deze dienstregeling is in samenspraak met de gemeente en de provincie aangepast. Sommige lijnen of haltes op bepaalde dagen helaas komen te vervallen. Wanneer de regiomanager van Connexxion over een bepaalde lijn veel klachten ontvangt, kan er overwogen worden om de genomen beslissing te herzien.

Nieuw Den Helder & Huisduinen ondertekenaars wensen dat; Lijn 32 ook station Zuid aan doet, Lijn 37 vaker dan 1x per uur rijdt. Lijn 34 een halte Station Zuid krijgt zodat er een corridor verbinding van en naar de Schooten ontstaat.

Na het openen van de petitie werden er nog meer knelpunten door reizigers aan ons toegespeeld. Deze hebben betrekking op Nieuw Den Helder & Huisduinen, onderaan de petitie staan deze aanvullingen in een nieuwsbericht toegevoegd.

Het ziet ernaar uit dat de veranderingen in het vervoersplan doorgaan, het is hierom nodig dat mensen/reizigers blijven reageren/ondertekenen, zeker wanneer zij door dit vervoersplan worden gedwongen andere routes of zelfs een taxi moeten nemen.

Petitie

Wij

Inwoners, reizigers, gebruikers van bus dienstregeling verzorgd door vervoersbedrijf Connexxion in Den Helder & Julianadorp.

 

constateren dat:

  • Julianadorp: Buslijn 30, medio juli nog maar een keer per uur rijdt

  • De Schooten: Met name de wijzigingen in de route die betrekking heeft op de oostkant van de Schooten, tot gevolg heeft dat haltes die veelal gebruikt worden door senioren en/of mindervalide nu komen te vervallen of een andere route gaan rijden. Deze wijzigingen hebben tot gevolg dat de loopafstanden groter worden en reizigers problemen ervaren om bijvoorbeeld het winkelcentrum Schooten Plaza te bezoeken. Met de nieuwe regeling wordt de Schooten West niet voldoende meegenomen in de dienstregeling. De regeling vervoert reizigers namelijk naar het Station Zuid en is te veel gericht op studenten en forensen.

  • Indischebuurt: De halte Timorlaan ter hoogte van zorginstelling Ten Anker zou verdwijnen.

  • Ziekenhuis:
    De busverbinding met het ziekenhuis verslechtert.

 

en verzoeken

  • Julianadorp: Buslijn 30 twee keer per uur te laten rijden.

  • De Schooten: Behoud met name de route van buslijn 34 langs het zorgcentrum, zorgverleners en winkelcentrum Schooten Plaza: de haltes Hendrik Baskeweg, Harpoenierstraat en Walviswaarderweg, Baljuwstraat.

  • Indischebuurt: Behoud de halte Timorlaan ter hoogte van zorginstelling Ten Anker

  • Ziekenhuis: Behoud de busverbinding met het ziekenhuis volledig.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
adviesorgaan 
Petitieloket:
Einddatum:
01-07-2025 
Petitionaris:
Sylvia Hamerslag 
Organisatie:
Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aanvullingen Nieuw & Oud Den Helder & Huisduinen

Ook na het openen van de petitie werden er nog meer knelpunten door reizigers aan ons toegespeeld. Deze hebben betrekking op Nieuw Den Helder & Huisduinen.

+Lees meer...

Hierom geldt voor deze petitie ook voor onderstaande aanvullingen.

Lijn 32 maakt een lus rond het bedrijventerrein Nieuw Den Helder, maar pakt station Zuid niet mee.

Lijn 37 Lijn rijdt slechts één keer per uur en er bestaat geen logische verbinding van en naar de Schooten. De ondertekenaars van deze petitie wensen dit te herstellen.

Ondertekenaars wensen dat mbt:

Julianadorp:

Buslijn 30 twee keer per uur te laten rijden.

De Schooten:

Behoud met name de route van buslijn 34 langs het zorgcentrum, zorgverleners en winkelcentrum Schooten Plaza: de haltes Hendrik Baskeweg, Harpoenierstraat en Walvisvaarderweg, Baljuwstraat.

Indischebuurt:

Behoud de halte Timorlaan ter hoogte van zorginstelling Ten Anker

Ziekenhuis:

Behoud de busverbinding met het ziekenhuis volledig.

Nieuw & Oud Den Helder & Huisduinen:

Lijn 32 ook station Zuid aan doet.

Lijn 37 vaker dan 1x per uur rijdt. (= een nieuwe lijn. Het lusje dat nu door lijn 31 gereden wordt langs het ziekenhuis en door Oud Den Helder zal door lijn 37 bediend worden)

Lijn 34 een halte Station Zuid krijgt zodat er een corridor verbinding van en naar de Schooten ontstaat.

Sylvia Hamerslag 0630525721

Hieronder staan de adressen waar de papieren petitie voor behouden Buslijnen en haltes klaar liggen om ondertekend te worden.

De Schooten⤵️

✅Wijkplatform de schooten ✅Kitty heksenketel

Nieuw Den Helder⤵️

✅Speelgoed en Treinen Marsdiepstraat ✅Mfc Nieuw Den Helder Texelstroomlaan ✅Sportschool Theo Komen

Julianadorp⤵️

✅Buitenveld Landbouwstraat ✅Gebouw Genua Drooghe bol ✅Tandarts Julianadorp ✅Tandarts loopuytpark ✅Brink Omring Alexanderhof ✅De verbinding wijkcentrum Boterrug ✅Mfc dorpshuis Middelzand ✅Orthodontie Julianadorp Daarnhouwerstraat ✅Vomar

Centrum⤵️

✅Just Bricks Keizerstraat ✅Julianaplein 34B zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur

28-02-2024