U, de petitionaris
Petitie3

Burgerinitiatief: handen af van supplementen, vrijheid van meningsuiting en pers

15504 ondertekeningen

De nieuwe wet met betrekking tot gezondheidsclaims op homeopathie en supplementen is in strijd met de grondwet, het recht op vrije meningsuiting en pers. De Europese en dus Nederlandse overheid maakten hiermee voedingssupplementenfirma’s, uitgevers van gezondheidsbladen en journalisten monddood.
Belangrijk!!: aan iedereen die de petitie wil ondertekenen; Wij willen met de petitie eveneens een burgerinitiatief starten, zodat de Tweede Kamer ons voorstel op de agenda moet zetten. Dit kan alleen als er 40.000 handtekeningen voorzien zijn uw naam, adres en geboortedatum, u 18 jaar of ouder bent en u de Nederlandse nationaliteit bezit. Het burgerinitiatief kan afgekeurd worden als dit niet compleet is bij 40.000 handtekeningen. Alvast bij voorbaat dank!!

Petitie

Wij

mensen die keuzevrijheid van gezondheidszorg en vrijheid van meningsuiting en pers belangrijk vinden

 

constateren

dat de manier waarop het NVWA het gebruik van voedingsclaims en gezondheidsclaims de Verordening (EG) Nr. 1924/2006 (de claimsverordening) en 432/2012 toetst, in strijd is met de grondwet. Daarnaast is er sprake van volstrekte willekeur en rechtsonzekerheid omdat niet duidelijk is waar grenzen worden getrokken.

 

en verzoeken

de tweede kamer de Verordeningen (EG) Nr. 1924/2006 en 432/2012 in de huidge vorm niet ten uitvoer te brengen met betrekking tot homeopathie, supplementen en geneeskrachtige kruiden. En keuzevrijheid en vrijheid van meningsuiting te borgen.

Onderteken deze petitie

 

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
18-03-2016 
Status:
Ondertekenbaar 
Petitionaris:
Arjan Bos 
Organisatie:
Earth Matters 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Anoniem
12 dagen
Bas van Haren
Tilburg
17 dagen
Vivien Sellies
Westervoort
20 dagen
Marco Verhoek
Almere
ongeveer een maand
Anoniem
3 maanden
Anoniem
3 maanden
Anoniem
3 maanden
mct zuidgeest
poeldijk
4 maanden
Anoniem
4 maanden
Anoniem
4 maanden
Anoniem
4 maanden
Joke Rozendaal
Rotterdam
5 maanden

Nieuwtjes