You, the petitioner
Petitie3

Burgerinitiatief: handen af van supplementen, vrijheid van meningsuiting en pers

15,510 signatures

De nieuwe wet met betrekking tot gezondheidsclaims op homeopathie en supplementen is in strijd met de grondwet, het recht op vrije meningsuiting en pers. De Europese en dus Nederlandse overheid maakten hiermee voedingssupplementenfirmaÂ’s, uitgevers van gezondheidsbladen en journalisten monddood.
Belangrijk!!: aan iedereen die de petitie wil ondertekenen; Wij willen met de petitie eveneens een burgerinitiatief starten, zodat de Tweede Kamer ons voorstel op de agenda moet zetten. Dit kan alleen als er 40.000 handtekeningen voorzien zijn uw naam, adres en geboortedatum, u 18 jaar of ouder bent en u de Nederlandse nationaliteit bezit. Het burgerinitiatief kan afgekeurd worden als dit niet compleet is bij 40.000 handtekeningen. Alvast bij voorbaat dank!!

Petition

We

mensen die keuzevrijheid van gezondheidszorg en vrijheid van meningsuiting en pers belangrijk vinden

 

establish that:

dat de manier waarop het NVWA het gebruik van voedingsclaims en gezondheidsclaims de Verordening (EG) Nr. 1924/2006 (de claimsverordening) en 432/2012 toetst, in strijd is met de grondwet. Daarnaast is er sprake van volstrekte willekeur en rechtsonzekerheid omdat niet duidelijk is waar grenzen worden getrokken.

 

and request

de tweede kamer de Verordeningen (EG) Nr. 1924/2006 en 432/2012 in de huidge vorm niet ten uitvoer te brengen met betrekking tot homeopathie, supplementen en geneeskrachtige kruiden. En keuzevrijheid en vrijheid van meningsuiting te borgen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2016-03-18 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Arjan Bos 
Organisation:
Earth Matters 
Website:

History

Signatures