U, de petitionaris
Qatar.img

Boycot WK Qatar 2022! Slavernij 21e eeuw voor "Brood en Spelen"

"Brood en spelen" en het volk is tevreden. Dat functioneerde reeds in het antike Rome, maar óók vandaag de dag nog uitstekend. En wij waanden ons allen ver weg van de donkere eeuwen slavernij, want zó veel beschaafder, zo veel menselijker zijn wij in onze tijd, tot je oog op slaven in Qatar valt.

Petitie

Wij

Iedereen, die niet wegkijkt, als het over hedendaagse slavernij gaat en een statement wil maken!

 

constateren

Slavernij iets uit een ver verleden? Vergeet het! Amnesty International maakte reeds in maart 2016 bekend, onder welke omstandigheden de arbeiders de grote "Spelen" voor het WK 2022 in Qatar leefden. Niets nieuws eigenlijk, want al bij de toewijzing 5 jaar daarvoor, kon je dat al weten. Al die luxe ginder onstaat midden in een woestijn en wordt door mannen gebouwd, die zich dag in dag uit in onmenselijke omstandigheden uit de naad moeten werken.

 

en verzoeken

In tegenstelling tot de spelers gaan de arbeiders, om uit te rusten, niet in geklimatiseerde tophotels met zembad etc, maar kruipen, als men het al toelaat, in hun hutten onder de in aanbouw zijnde tribunes. Hun passen zijn afgepakt, betaald worden ze maanden lang niet. De Internationale Vakbond schat, dat er tot 2022 zo'n 7000 arbeiders vanwege de omstandigheden daar zullen sterven. En de trainers zich maar zorgen om de hitte maken! Boykot WK!!

Huidige status

We hebben u een e-mail gestuurd vanaf webmaster@petities.nl. Om verder te gaan met uw petitie volgt u de link in de e-mail.

 

Details

Ontvanger:
sportfederatie 
Petitieloket:
Status:
Nog niet af 
Petitionaris:
Michael Heijnsbroek 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

AFP 11.06.2020

https://www.msn.com/de-de/news/politik/amnesty-arbeiter-von-fu-c3-9fball-wm-stadion-in-katar-monatelang-unbezahlt/ar-BB15kAvl.

03-07-2020