U, de petitionaris
Plaatje ec

Bouw nergens een Erotisch Centrum Amsterdam

1.797 ondertekeningen

Wij, de bewoners en ondernemers van Amsterdam, willen nergens in de stad een Erotisch Centrum. De bewoners, ondernemers en sekswerkers (93%) vinden een seksattractie experiment in een woonwijk, vlakbij scholen en speeltuinen, onverantwoord. Voer het bestaande veiligheidsplan voor de Wallen uit!

Petitie

Wij

De bewoners, ondernemers en alle andere betrokkenen van Amsterdam.

 

constateren dat:

  • Dat een mega-bordeel (met 1,5 miljoen bezoekers per jaar) het soort toeristen aantrekt dat overlast en criminaliteit met zich meebrengt.
  • Er zijn onvoldoende handhavers voor de Wallen en toeristen zullen door een erotisch centrum daar niet verdwijnen.
  • Met het Erotisch Centrum wordt een extra prostitutielocatie gecreëerd, wat nieuw publiek aantrekt en een extra plek wordt om handhaving in te zetten.
  • Het centrum zelf kan wellicht beveiligd worden, maar de omliggende buurt niet.

 

en verzoeken

U alstublieft uw gezond verstand en hart te laten spreken en dit project te zien voor wat het is: een ondoordacht plan dat draagkracht ontbeert, gebaseerd is op wankel en onvolledig onderzoek, onherstelbare schade aanricht aan onze mooie stad (die reeds onder massatoerisme gebukt gaat), en de levens van honderdduizenden Amsterdammers op een hele nare manier zal beïnvloeden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
18-03-2023 
Petitionaris:
Cynthia Cournuejouls 
Organisatie:
NA 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Actie nodig!

Goedemorgen allemaal, via de tamtam lijkt het erop dat medio oktober een brief van onze burgemeester naar de raad gaat met de boodschap wel of geen erotisch centrum. En bij wel een erotisch centrum de locatiekeuze.

+Lees meer...

Uiteraard hopen wij dat het erotisch centrum-plan niet doorgaat nu alle feiten op tafel zijn gekomen. Maar we kunnen er helaas niet vanuit gaan. Daarom hierbij de dringende oproep aan jullie allemaal.

Stuur nu een brief naar de gemeenteraadsleden die uiteindelijk besluiten over het erotisch centrum.

De boodschap is:

Ik maak me ernstig zorgen om de aankomende brief van onze burgemeester omtrent het erotisch centrum. Signalen wijzen erop dat het negatieve advies van de stadsdeelcommissie en het stadsdeelbestuur niet wordt overgenomen. Het vertrouwen in de politiek heeft een dieptepunt bereikt omdat de burger zich niet gehoord voelt. Dit plan doordrukken, ondanks alle feiten die op tafel zijn gekomen, zal de genadeslag betekenen voor het vertrouwen in de (lokale) politiek.

Mocht je geen inspiratie hebben gebruik dan mijn voorbeeld brief ( of stukken ervan). Stuur deze mail dan svp voor donderdag as 12-10-2013 naar de raadsleden:

lian.heinhuis@raad.amsterdam.nl r.hofland@raad.amsterdam.nl r.alberts@raad.amsterdam.nl s.khan@raad.amsterdam.nl dboomsma@raad.amsterdam.nl partijvoordedieren@amsterdam.nl c.kabamba@raad.amsterdam.nl zernsting@raad.amsterdam.nl claire.martens@raad.amsterdam.nl j.broersen@raad.amsterdam.nl a.nanninga@raad.amsterdam.nl j.veldhuyzen@raad.amsterdam.nl anton.van.schijndel@raad.amsterdam.nl

Mail die je kunt gebruiken:

Geachte Raadsleden, Ik maak me ernstig zorgen om de aankomende brief van onze burgemeester omtrent het erotisch centrum.

Signalen wijzen erop dat het negatieve advies van de stadsdeelcommissie en het stadsdeelbestuur niet wordt overgenomen. Terwijl de gekozen stadsdeelcommissie er toch is om het dagelijks bestuur te adviseren over een buurt. Het advies van de stadsdeelcommissies en de standsdeelbesturen is zwaarwegend, dit benadrukte de burgemeester ook in de vele besprekingen. Dat betekent dat als het bestuur van de stad het advies niet volgt, zij het goed uit moet kunnen leggen. Wat doet de stadsdeelcommissie? - Gemeente Amsterdam Duidelijk is dat het grootste deel van de bewoners van de Wallen, van de Rivierenbuurt, Buitenveldertbuurt -en eveneens van Noord uiteraard- maar ook de sekswerkers zelf niet op dit project zit te wachten. De stadsdeelcommissies en het stadsdeelbestuur hebben zeer uitgebreid beschreven waarom de locaties ongeschikt zijn.

Het belangrijkste argument is dat geen sprake is van een afruil tussen het algemeen belang van Amsterdam en dat van een buurt waar een erotisch centrum zou komen: zowel de stad als de betreffend buurt zijn erbij gebaat als een erotisch centrum er niet komt. Een erotisch centrum lost de problemen die zij tracht te adresseren niet op, en creëert wel nieuwe problemen voor een wijk en zorgt er per saldo ervoor dat meer toeristen van het soort dat wij juist niet willen naar Amsterdam komen. Wij zijn het gezamenlijk verplicht om met echte oplossingen te komen voor de binnenstad en voor de sekswerkers, en niet halsstarrig vast te houden aan een concept waarvan inmiddels onomstotelijk vaststaat dat het geen van de doelen die zij tracht te bereiken gaat realiseren. Het algemeen belang van de stad en het belang van de buurten zijn volledig in lijn: bouw niet de grootste seksattractie van Europa in Amsterdam.

Daarbij laat het laatste FTM artikel (Het erotisch centrum van Femke Halsema is een dure droom - Follow the Money - Platform voor onderzoeksjournalistiek (ftm.nl)) laat duidelijk zien dat het voorliggende plan voor een EC honderden miljoenen belastinggeld verkwanselt. Waarom zou Amsterdam de mislukking van project 1012 nogmaals willen herhalen? Vrouwen de dupe van project 1012 (nos.nl). 'Opkopen bordelen kost Amsterdam108 miljoen' - NH Nieuws Dat zijn honderden miljoenen die niet kunnen worden besteed aan echte oplossingen voor de problemen die hardnodig aangepakt moeten worden. Honderden miljoenen die niet kunnen worden besteed aan het bestrijden van o.a. armoede. Onze stad verdient beter.

Ik doe een beroep op u geen geld te verspillen aan politieke ambities die niet meer zijn dan luchtkastelen en uiteindelijk voor niemand iets opleveren. De onderzoeksjournalistiek heeft de feiten op tafel gelegd, de deelraden hebben gesproken, de sekswerkers, ondernemers, de bewoners van noord en zuid hebben hun stem laten horen. Wat is er nodig om dit plan te heroverwegen?

De ambtenaren van de gemeente geven zelf toe zoals uit de woo-stukken blijkt dat een erotisch centrum de druk op de wallen niet gaat verlichten. Het laatste wat de stad nodig heeft, is nog een trekpleister van toeristen van het laagste soort. En al helemaal niet als dit gefinancierd moet worden met ontelbare miljoenen publieke middelen terwijl de gemeentelijke financiën ook zonder dit zwarte gat reeds een moeras is.

Het vertrouwen in de politiek heeft een dieptepunt bereikt omdat de burger zich niet gehoord voelt. Dit plan doordrukken, ondanks alle feiten die op tafel zijn gekomen, zal de genadeslag betekenen voor het vertrouwen in de (lokale) politiek. Wij vragen u dit vertrouwen te herstellen door tegen een locatie erotisch centrum te stemmen, waar dan ook in Amsterdam. Onze stad verdient beter.

Met vriendelijke groet,

08-10-2023

Breed verzet en actie nodig

Beste bewoner van Amsterdam,

Omdat u de petitie “Bouw nergens een Erotisch Centrum in Amsterdam” heeft ondertekend en heeft aangegeven dat u graag op de hoogte wil worden gehouden sturen wij u hierbij een update en vragen wij uw medewerking.

In de afgelopen zes maanden hebben bewoners uit de diverse buurten van Zuid en Noord met succes de mogelijke komst van een Megabordeel (‘Erotisch Centrum’) in hun buurten op de agenda weten te krijgen en te houden. Dit alles heeft ertoe geleid dat zowel de Dagelijkse Besturen als de Stadsdeelcommissies van Zuid en Noord heel duidelijk negatief hebben geadviseerd aan B&W met betrekking tot de drie voorgestelde locaties in onze buurten.

Ondanks dit succes, gaat B&W gewoon door met het proces van een definitieve locatiekeuze, en heeft een Marktconsultatie gestart.

+Lees meer...

Medio oktober maakt B&W een definitieve locatiekeuze en in januari gaat er dan een definitief voorstel naar de Gemeenteraad. We komen nu dus in een belangrijke en beslissende fase om een ‘Erotisch Centrum’ te voorkomen.

Ondertussen heeft zich een brede coalitie (het ‘Monsterverbond) uit Noord, Zuid en de Wallen gevormd van bewoners, belanghebbenden (bedrijven, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties) en sekswerkers. Voor de zomer heeft deze brede coalitie een manifest opgesteld tegen de komst van een Erotisch Centrum en is er een handtekeningencampagne gestart.

Op 14 september a.s. staat er een gesprek gepland tussen het ‘Monsterverbond’ en burgemeester Halsema. Hierbij wil het ‘Monsterverbond’ zoveel mogelijk handtekeningen onder het manifest overhandigen. Wij willen u daarom vragen ook hun petitie te tekenen. Dit kan op https://tekentegen.nl. Daar vindt u ook de tekst van het manifest en de deelnemers aan de brede coalitie.

Bij voorbaat dank voor uw steun!

Met vriendelijke groet,

Cynthia Cournuejouls

06-09-2023

Demonstratie morgen 12 april Europaplein 24, 19.00 uur

Morgen is er een belangrijke demonstratie tegen het Erotisch Centrum Zuid. Even de laatste grote actie en we hebben iedereen nodig!

Kom allemaal!!!!.

11-04-2023