U, de petitionaris

Start een petitie

Een petitie bestaat uit drie delen: namens wie, waar gaat het over, wat wilt u? Alles wat u hier invult is te wijzigen totdat de petitie ondertekend is.
Naam van de petitie
0 / 80

De naam van de petitie moet kort zijn omdat die verschijnt in overzichten van petities, als onderwerp in e-mails, als kort chatberichtje en als titel boven de petitie. Maximaal 80 karakters.

Korte beschrijving
0 / 300

Hiermee werft u meer ondertekenaars. Deze tekst verschijnt in uitnodigingen per e-mail en in de overzichten van petities. Verwerk de belangrijkste steekwoorden erin, maar hou het kort. Voor de details is er ruimte op een andere plek naast de petitie. Maximaal 300 karakters.

Gericht aan

Een petitie is altijd gericht aan een beslisser. Aan individuele organisaties (zoals televisie-omroepen) kunt u geen petitie richten, tenzij er geen alternatieven voor zijn. Ontbreekt een organisatie, vraag het webmaster@petities.nl

Wij
0 / 100

U beschrijft hiermee de lijst ondertekenaars die u onder uw petitie verwacht. Let op dat u niemand uitsluit. Maximaal 100 karakters.

constateren dat:
0 / 450

Met de constatering die u hier beschrijft moeten zoveel mogelijk ondertekenaars het eens kunnen zijn. Laat weg wat een reden voor sommigen zou kunnen zijn om niet te tekenen. Haal geen zaken erbij die er niet direct mee te maken hebben. Maximaal 450 karakters.

en verzoeken
0 / 450

Wat u eist moet niet te gedetailleerd zijn, want de uitvoering is in handen van anderen. Geef alleen de gewenste richting aan. Schrijf alleen op wat voor alle ondertekenaars belangrijk is, niet wat alleen voor een minderheid belangrijk is. Maximaal 450 karakters.

Petitie-plaatje

Voeg het plaatje bij de petitie toe. Let erop dat het in het gebruikelijke landschapsformaat voor foto’s is (4 breed:3 hoog), dus niet vierkant (4:4) of portret (3:4). Denk ook aan de auteursrechten. Het veiligst is zelf een foto te maken of een rechtenvrije te vinden.

Uw e-mailadres

Het e-mailadres waarmee u de petitie wilt beheren.

Uw voor- en achternaam

Een petitie moet een (rechts)persoon hebben die verantwoordelijk is voor de petitie en woordvoerder zal zijn. Ondertekenaars schrijven naar u, journalisten bellen u en politici nemen van u de petitie in ontvangst.

Organisatie

Optioneel. Een organisatie stelt ondertekenaars gerust dat u niet alleen verantwoordelijk bent.