U, de petitionaris
Niet gay genoeg def

Blind en NietGayGenoeg: stop uitzetting Ahmad naar Iran

355 ondertekeningen

Ahmad is blind en gay. Hij kwam naar Nederland omdat zijn leven in Iran in gevaar was. Een enorme stap voor een blinde! De IND beoordeelt asielaanvragen van LHBTI-ers vanuit Westers perspectief. En vindt Ahmad #NietGayGenoeg. Wij willen voorkomen dat hij wordt uitgezet naar Iran. Help je mee?

Petitie

Wij

Bezorgde Nederlanders, met een groot hart voor LHBTI-asielzoekers,

 

constateren

  • Dat LGBT Asylum Support in september 2017 de petitie #NietGayGenoeg in Den Haag aanbood en in november 2017 verschillende politieke partijen staatssecretaris Mark Harbers via een motie vroegen om de werkinstructie te verbeteren.

  • Dat het enige wat de staatssecretaris tot nu heeft beloofd, is een brief voor de zomer naar de Tweede Kamer te sturen.

  • En dat nog steeds LHBTI-asielzoekers zoals Ahmad worden uitgezet naar voor hen onveilige landen.

 

en verzoeken

  • Ahmads uitzetting te voorkomen.

  • LHBTI-asielzoekers eerlijk te beoordelen met een nieuwe werkinstructie die niet vanuit een westerse tunnelvisie kijkt naar een proces van bewustwording of acceptatie.

  • Dat de coming-out in Nederland en contacten met LHBTI-organisaties net zo zwaar meegenomen worden in de beoordeling, er een onafhankelijke geschillencommissie komt en een Roze Team IND, vergelijkbaar met Roze in Blauw, dat meer vertrouwen wekt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Staatssecretaris 
Petitieloket:
Einddatum:
24-08-2018 
Petitionaris:
Sandro Kortekaas 
Organisatie:
LGBT Asylum Support 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Ahmad tijdens Alkmaar Pride

Op zaterdag 25 mei zal Ahmad aanwezig zijn tijdens de jaarlijkse Pride van Alkmaar. Vele vluchtelingen varen mee op de boot van GroenLinks, waaronder Ahmad.

25-05-2018