U, de petitionaris

Beteugel evenementenherrie in Utrecht

214 ondertekeningen

Buitenevenementen kunnen vooral bij oudere slecht geïsoleerde woningen binnenshuis veel geluidoverlast veroorzaken. Bij evenementen rond deze woningen dient bij de geluidsnormen hiermee rekening gehouden te worden. Dus wel evenementen, maar prettig voor zowel publiek als bewoners.

  • Vult u na het bevestigen van uw ondertekening ook uw adres en geboortedatum in? Anders telt uw steun niet mee voor de 'burgeragendering'.

Petitie

Wij

kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Utrecht

 

constateren

  • dat de Beleidsregel geluidsnormen bij buitenevenementen een geluidniveau aan de gevel van woningen toestaat van 80 dBA

  • dat uit gerechtelijke uitspraken is gebleken dat het geluidniveau binnen in een woning dient te worden meegewogen bij de belangenafweging bij de vaststelling van maximaal toelaatbare geluidniveau's bij buiten-evenementen

 

 

en verzoeken

de gemeenteraad van Utrecht:

  • deze petitie te beschouwen als een burgeragendering

  • en dat de gemeenteraad binnen 3 maanden na datum van aanbieding het College van B&W (evt. d.m.v. een motie) zal verzoeken de voornoemde beleidsregel zodanig aan te passen, dat het geluidniveau binnen in omliggende woningen (als gevolg van de buitenevenementen) niet hoger mag zijn dan dan 50 dBA tijdens de dag en avond en 45 dBA in de nacht.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
17-12-2020 
Petitionaris:
Ted Zorn 
Organisatie:
Actiegroep Binnenstad030 en Utrechtse Stichting tegen Geluidsoverlast 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Burgeragendering is ingediend

Deze burgeragendering is 15 december 2020 ingediend. Ondertekenen heeft geen zin meer..

27-03-2021