U, de petitionaris
Screenshot 20200530 172439%281%29

Beter vervoer van/naar Schiermonnikoog

2 ondertekeningen

De Nederlandse havens met de veerdiensten naar de Waddeneilanden Texel, Vlieland en Terschelling (Den Helder en Harlingen) zijn op het vaste land snel en makkelijk per trein/OV te bereiken. Ameland en Schiermonnikoog daarentegen niet zo. Er was vroeger nog wel een spoorlijn tot aan Zoutkamp (redelijk dichtbij de boot naar Schiermonnikoog). Als die nou eens tot aan Ulrum herbouwd wordt en vanaf daar doorgetrokken naar de haven van Lauwersoog, dan zal men veel sneller van en naar Schiermonnikoog kunnen reizen. (Net als met de doorgetrokken spoorlijn van Roodeschool naar Eemshaven, voor het Duitse eiland Borkum in 2018)

Petitie

Wij

Bewoners en bezoekers van Schiermonnikoog en anderen.

 

constateren

  • Sneller spoor naar Schiermonnikoog zou wel op z'n plaats zijn.
  • Het was er vroeger al met de (hedendaagse opgeheven) 18,4 kilometer lange spoorlijn van Winsum naar Zoutkamp.
  • Als die spoorlijn nou eens tot aan Ulrum herbouwd word (met de oude stations bij: Eenrum en Leens) en vanaf Ulrum parallel aan de N361 tot aan Lauwersoog-haven wordt verlengd (ongeveer 25km spoor)
  • Dan kan men veel sneller/gemakkelijker van en naar Schiermonnikoog reizen.
  • Net als in 2018 toen de trein naar Roodeschool werd doorgetrokken naar Eemshaven, voor aansluiting op de boot naar Borkum.

 

en verzoeken

De oude spoorlijn van Winsum naar Zoutkamp tot aan Ulrum te herbouwen, en vanaf Ulrum parallel aan de N361 door te trekken naar Lauwersoog-haven (circa 25 KM), voor betere aansluiting op de boot naar Schiermonnikoog. Het bestaande spoor tussen Sauwerd en Winsum te verdubbelen, en een treindienst van Groningen naar Lauwersoog-haven en terug te realiseren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Groningen 
Petitieloket:
Einddatum:
29-12-2025 
Petitionaris:
Tim Sekac 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen