U, de petitionaris

Beter KNWU-beleid: wielersport voor iedereen

1.184 ondertekeningen

De KNWU maakt wielerdromen waar, aldus de wielerfederatie zelf. Toch lijkt het erop dat steeds minder wielrenners de kans krijgen om hun wielerdromen waar te maken. Door wanbeleid en verkeerde prioriteiten verandert de vanouds volkssport in een sport voor de elite. Daarom is het tijd voor actie.

Petitie

Wij

Wielrenners, begeleiders, organisatoren en verenigingen.

 

constateren

  • dat het slecht gaat met de breedtewielersport in Nederland. Er lijkt genoeg geld beschikbaar voor topsport, maar de breedtesport is in een neerwaartse spiraal terechtgekomen.
  • Er zijn steeds minder wedstrijden, over alle categorie├źn, en er zijn steeds minder renners die nog een licentie aanvragen.
  • Desondanks worden de kosten (licenties, inschrijfkosten, chip, rekeningrijden) steeds hoger en krijgt de wielersport daar steeds minder voor terug.

 

en verzoeken

  • De KNWU om de huidige problematiek in de wielersport te erkennen.
  • Het beleid zou zich moeten concentreren op het faciliteren van de wielersport in Nederland en niets meer dan dat. De wielersport moet toegankelijk zijn voor iedereen, zodat iedereen de kans krijgt om zijn of haar wielerdroom waar te maken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
sportfederatie 
Petitieloket:
Einddatum:
12-02-2022 
Petitionaris:
KNWU-petitie 

Geschiedenis

Ondertekeningen