U, de petitionaris
Roeken3 945x630

Bestrijd de overlast van vogels in Gennep

21 ondertekeningen

In de Groene Kruisstraat in Gennep (het deel naast de Brabantweg) is vooral in de zomer maanden veel overlast van Roeken en Kauwen, die inmiddels al vele nesten in de straat hebben. Dit aantal nesten verdubbeld ong. elk jaar. De buurt geeft aan overlast te hebben maar de gemeente onderneemt niks.

Petitie

Wij

Inwoners van de groene kruisstraat, buurtgenoten van aanliggende straten en overige Gennepenaren

 

constateren

 • Overlast van vogels in de Groene Kruisstraat.
 • De nesten verdubbelen elk jaar omdat roeken en kauwen terugkeren op hun oude nest. Dus de klachten worden elk jaar erger.
 • Deze klachten uiten zich voor buurtbewoners in:
  • lawaai waardoor we niet meer kunnen slapen
  • veel vogelpoep op auto's en gevels (waardoor hoge reinigingskosten)
  • overlast bij overige inwoners die onder gepoept worden als ze richting busstation of centrum lopen/fietsen.
 • de gemeente stuurt de bewoners door naar de overheid, maar de overheid wijst ons weer terug naar de gemeente.
 • bewoners kunnen zelf geen nesten verwijderen omdat roeken en kauwen beschermd zijn.

 

en verzoeken

de nesten te verwijderen en de vogels in de Groene Kruisstraat te verjagen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Gennep 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2020 
Petitionaris:
Buurtbewoners Gennep 
Organisatie:
Buurtbewoners Groene kruisstraat Gennep 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Vogels zijn al weer flink aan het nestelen

Het lijkt misschien nog ver weg, Maar de vogel zijn al weer druk om zich te nestelen in de straat. Buurtbewoners worden alweer regelmatig (noem het gerust haast dagelijks) walker van de roeken en kauwen in de straat.

+Lees meer...

Doe wat tegen de overlast en teken de petitie. Het liefst nog per persoon in plaats van per huishouden want hoe meer stemmen hoe beter!

01-02-2020

Waar hebben we last van?

De eerste vragen stromen al binnen sinds de petitie online is. Vele vragen zich af; "overlast van vogels? Heb je niks beters te doen?" en "vogels horen bij de natuur.." Tuurlijk, helemaal mee eens! Maar het aantal vogels in een woonwijk moet natuurlijk wel leuk blijven.

+Lees meer...

Je zult er maar wel last van hebben: elke ochtend rond 03.00/04.00 wakker worden door krijsende roeken of kauwen rondom het huis. Diezelfde roeken en kauwen gaan vaak tot s'avonds laat door waardoor vroeger naar bed gaan om toch aan je nachtrust te komen niet veel uithaalt. Veel lawaai overlast dus voor omwonende.

Zomers buiten zitten zonder vol gepoept te worden kan met een beetje geluk. Maar met de herrie die je (bijna) de hele dag hoort verhuis je toch snel weer naar binnen. Hetzelfde voor de was buiten laten drogen met het mooie weer, haast niet te doen zonder dat het onder de vogelpoep zit.

Tevens veel chaos op het straat/de stoep van stront en takken. Vele mensen die de straat in de zomer ontwijken en liever een stukje om fietsen of wandelen. Maar als je er woont? Dan kun je het niet ontwijken.

Diezelfde stront en takken komen in de tuinen van de omwonende, de ramen kunnen elke dag gewassen worden, hetzelfde geld voor de auto's. Geen probleem denk je misschien maar voor de mensen in de wijk die een auto van de zaak hebben die netjes moet ogen voor de klanten sleept dit op hoge auto was kosten. Ook de gevel van de woning ziet er aan het eind van de zomer niet meer uit.

In de zomer worden we op straat veel aangesproken door voorbijgangers. "Zo dit zijn wel erg veel nesten, heb je hier geen last van?" of "Ik moet er niet aan denken dat dit bij mij voor de deur plaats vindt". Ook vaak naar buiten kunnen lopen om mensen een doekje te geven die een flinke klodder poep tot zich gekregen hebben.

Kortom, Leuk hoor vogels maar niet in deze hoeveelheid in een woonwijk! Alle leuke vogels (musjes, roodborstjes, koolmeesjes etc.) zijn steeds minder te zien omdat ze verjaagd worden door de roeken en kauwen.

28-10-2019

Bomen kunnen gewoon blijven

Er komen een aantal vragen hoe we het willen dat de vogels verwijderd worden.

Even voor de duidelijk, we zeggen niet dat de bomen gekapt moet worden. Ze geven juist een goede airco :-)

Er zijn zat andere mogelijkheden die kunnen helpen om de vogels naar een ander gebied te laten gaan.

+Lees meer...

Er zijn stukken bos gekapt waardoor de vogels naar woonwijken vertrokken zijn. Dus een manier kan ook zijn op plaatsen waar ze geen overlast geven nieuwe bossen aan te planten. En de nesten over te zetten naar andere gebieden.

Ook een oplossing is een roofvogel inzetten... maar er zijn ook andere manieren te vinden.... Allemaal manieren die door andere gemeentes al ingezet zijn met succes.

28-10-2019