U, de petitionaris
Mooi slootje zumpe

Bescherm de Zumpe: géén tankstation aan de Randweg-Oost

3.524 ondertekeningen

De bijzondere natuur en het unieke landschap van de Zumpe worden bedreigd door de komst van een tankstation + shop, carwash en stofzuigers aan de Oostelijke Randweg. Terwijl Doetinchem een overschot aan tankstations heeft en hybride en elektrische auto’s in opkomst zijn. Dat kan niet waar zijn toch?

Petitie

Wij

Bezorgde liefhebbers van de Zumpe en omwonenden

 

constateren

 • dat een tankstation + shop, carwash en stofzuigers negatieve impact heeft op alles wat leeft, groeit en bloeit in en rond de Zumpe;
 • het uitzicht op en de beleving van dit prachtige gebied voor iedereen wordt verknald - óók voor automobilisten op de Randweg;
 • er al genoeg andere tankstations in de buurt zitten;
 • het besluit mede is gebaseerd op een beleidsplan van 20 jaar oud;
 • de gemeente geen milieu-effectrapportage heeft uitgevoerd

 

en verzoeken

 • het college van b&w om het ontwerp-bestemmingsplan dat het nieuwe tankstation mogelijk maakt - in te trekken;

en

 • de gemeenteraad - als b&w voet bij stuk houdt - het karakter van dit bijzondere gebied (en alles wat er groeit en bloeit) te beschermen door een streep te zetten door het plan voor het tankstation.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Doetinchem 
Petitieloket:
Einddatum:
16-01-2020 
Petitionaris:
Gerrit-Jan van Ochten 
Organisatie:
Bezorgde liefhebbers en omwonenden van de Zumpe 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Kom naar de Zumpewandeling én beeldvormende raadsvergadering!

Helaas vindt het college van b&w natuurgebied de Zumpe nog steeds een A-locatie voor een tankstation en legt het de inmiddels meer dan 3400 handtekeningen doodleuk naast zich neer. Maar we hebben goede hoop dat de gemeenteraad van Doetinchem wél luistert naar onze bezwaren.

+Lees meer...

Een groot aantal fracties (GroenLinks, PvdA. SP) steunt onze actie al openlijk of is in ieder geval achter de schermen zeer kritisch op de plannen voor het tankstation (D66).

Wil je nog meehelpen om voldoende raadsleden te overtuigen om tégen het plan van het tankstation te stemmen? Héél graag! Je kunt de komende weken op meerdere manieren helpen:

 • Loop zaterdag 15 februari van 13.00-14.00 uur mee als we de raadsleden al wandelend door de Zumpe laten zien hoe bijzonder dit gebied is en waarom het juist beschermd in plaats van verrommeld zou moeten worden. Aanmelden graag via info@bescherm-de-zumpe.nl. Je hoort op tijd van ons waar we verzamelen.

 • Kom donderdagavond 20 februari 19.30 uur naar de beeldvormende raadsvergadering in het gemeentehuis van Doetinchem. Het tankstation staat als eerste op de agenda, en wordt dus om half 8 behandeld. Wij gaan kort inspreken, en nodigen ook andere mensen dit te doen. Je kunt je hiervoor aanmelden via griffie@doetinchem.nl.

 • Deel deze petitie nogmaals met je vrienden, collega’s, bekenden, buren via Whatsapp, Facebook, LinkedIn etcetera.

 • Stuur een mail naar 'jouw' partij in de Doetinchemse gemeenteraad. De mailadressen staan op: https://besluitvorming.doetinchem.nl/Raad-en-college

Alvast bedankt voor al je hulp tot nu toe! Na de beeldvormende raadsvergadering plaatsen we een nieuwe update.

09-02-2020

Noteer in uw agenda: overhandiging tussenstand petitie op donderdag 30 januari!

Inmiddels hebben al bijna 3100 mensen de petitie ondertekend! We hopen nu dat er zoveel mogelijk mensen aanwezig willen zijn bij de overhandiging van deze tussenstand van de petitie aan het college van burgemeester en wethouders. We doen dit donderdagavond 30 januari om 19.15 uur op het gemeentehuis van Doetinchem.

+Lees meer...

We verzamelen die avond vanaf 19.05 uur bij de ingang van het gemeentehuis. Hopelijk zien we u daar, en hartelijk dank voor alle hulp tot nu toe!

23-01-2020