U, de petitionaris
Serooskerke

Behoud politiebureau Serooskerke

88 ondertekeningen

Het politiebureau in Serooskerke, het enige voor de 13 kernen van de gemeente Veere, is sinds 1 augustus 2015 gesloten voor publiek. Tot 31 augustus kunnen we 5 dagen per week terecht bij het steunpunt in het gemeentehuis in Domburg. Vanaf september wordt dit terug gebracht naar enkele dagen per week. Aangiftes moeten zoveel mogelijk digitaal gedaan worden. De bedoeling is dat agenten lokaal meer op straat werken, maar door landelijke regeltjes is er meer i.p.v. minder bureaucratie ontstaan en daardoor ook meer i.p.v minder papierwerk/bureauwerk. Agenten hebben een spreekverbod richting de media en ondanks groots protest van vele burgemeesters en gemeentes gaat de sluiting van de vele bureau's gewoon door. Langere aanrijtijden, minder mankracht en minder betrokkenheid zijn het gevolg van Nationale Politieregeltjes. De ICT- problemen zorgen voor vele problemen bij de digitale aangiftes, wat ook in onze gemeente merkbaar is. Wij vinden dat een gemeente met 13 kernen, recht heeft op een politiebureau als dat van Serooskerke, met betrokken agenten, lokale bekendheid en inzicht in onze samenleving.

Petitie

Wij

Wij willen dat politiebureau Serooskerke blijft bestaan met de huidige bezetting en inzet.

 

constateren dat:

Wij constateren dat de politie in de gemeente Veere straks moeilijker bereikbaar wordt voor zowel inwoners als toeristen. Er is geen duidelijke informatie voor de inwoners en agenten over de toekomst. Het is onduidelijk waarom agenten naar Middelburg moeten om te gaan werken. Meer "blauw" op straat? Hier worden de agenten juist weggehaald! Burgers van Veere hebben ook recht op goede hulp en politie in de buurt!

 

en verzoeken

Laat het bureau in Serooskerke bestaan. Het is makkelijker te vinden dan het bureau in Middelburg en centraal gelegen op het eiland. Het pand is voorzien van de nodige faciliteiten voor de politie. Behoud een eigen groep agenten voor onze gemeente! De agenten kennen de burgers, de burgers kennen de agenten, de afstand is klein. Meer "blauw" op straat, dus waarom gaat het bureau weg?

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
01-12-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
L. Minderhoud 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie genoemd in Algemeen Overleg met minister op 10 februari 2016

Kamerlid Kooiman in een overleg op 10 februari 2016 volgens het verslag van 30 maart 2016:

"Een paar weken geleden kregen we een petitie aangeboden uit Zeeland, uit Serooskerke, van een dame die zich inzet voor de politie en het behoud van het steunpunt plus aldaar. Zij heeft een idee voor een manier waarop we agenten in de wijk kunnen behouden en stelt voor om daar een pilot te houden, die misschien inzetbaar is voor het gehele land.

+Lees meer...

Kan de minister hierop reageren, want die mevrouw is hier helemaal naartoe gekomen voor dit goede idee?"

01-04-2016