You, the petitioner
Olsterkampweg minlogo

Behoud Montagewoningen Olsterkampweg

178 signatures

Hecht u waarde aan de historie van Olst? Doet het u pijn als oude bomen plaats moeten maken voor nieuwbouw? Steun dan dit initiatief voor behoud aan de Olsterkampweg. Het is een uniek stukje Olst uit de wederopbouwperiode en het verdient behoud.

Petition

We

Omwonenden van de Olsterkampweg en de Joke Smitlaan

 

observe

  • De Montagewoningen aan de Olsterkampweg vertegenwoordigen een uniek stukje naoorlogse woningbouw in Olst. Het heeft het stedenbouwkundig karakter van de wederopbouwperiode.
  • Veel Olstenaren waarderen deze woningen.
  • Woningcorporatie Salland Wonen heeft een plan gepresenteerd waarin alle 20 woningen worden gesloopt en worden vervangen door nieuwbouw.
  • Het behouden is hét voorbeeld voor duurzaamheid en betaalbaarheid van woningen met een cultureel historische waarde.

 

and request

Behoud van 1 of meerdere montagewoningen aan de Olsterkampweg. We verzoeken Salland Wonen om de nieuwbouwplannen aan te passen in samenwerking met de Gemeente Olst-Wijhe, zodat dit bijzondere stukje wederopbouw behouden blijft voor Olst en toekomstige generaties.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Olst-Wijhe 
Petition desk:
Closing date:
2020-11-11 
Lead petitioner:
Montagewoningen 
Organisation:
Olsterkampweg 
Website:

History

Signatures

Updates

Leuke reacties van oud-bewoners

Het aantal handtekeningen is de 100 gepasseerd! Diverse steunbetuigingen komen van oud-bewoners, of kinderen van oud-bewoners.

Sommigen hebben er heel lang gewoond, zoals deze: "Van juni 1965 tot mei 1997 gewoond op nr 17".

+Read more...

Of deze vrouw uit Wijhe: "Ik ben in een van de montagewoningen geboren". Maar ook omwonenden laten een berichtje achter. Vaak met waarderingen als "karakteristiek", of "verademing" in de steeds drukkere wijk.

Leuk om te lezen. Dus kent u oud-bewoners, of hun kinderen? Vraag ze om te tekenen en een reactie achter te laten.

2020-08-17

Liesbeth Peper (81) van de Olsterkampweg 41 is blij met petitie

Mevr. Peper strijdt al langere tijd voor behoud van haar huisje.

+Read more...

De montagewoning aan de Olsterkampweg staat op de nominatie om gesloopt te worden, maar ze legt zich er niet zomaar bij neer. Ze werkt graag mee aan het ophalen van ondertekeningen van deze petitie. Dus... u kunt haar aan de deur verwachten.

Lees haar verhaal hier

2020-08-13