You, the petitioner
There is news!
Dji 0471 2

Behoud Montagewoningen Olsterkampweg

188 signatures

Hecht u waarde aan het behouden van de historie van Olst? Doet het u pijn als cultuurhistorisch erfgoed plaats moeten maken voor nieuwbouw? Het is een uniek stukje Olst uit de wederopbouwperiode en het verdient behoud. Steun dan dit initiatief voor behoud van 4 montagewoningen aan de Olsterkampweg.

Petition

We

Omwonenden van de Olsterkampweg en de Joke Smitlaan

 

observe

  • De Montagewoningen aan de Olsterkampweg vertegenwoordigen een uniek stukje naoorlogse woningbouw in Olst. Het heeft het stedenbouwkundig karakter van de wederopbouwperiode.
  • Veel Olstenaren waarderen deze woningen.
  • Woningcorporatie Salland Wonen heeft een plan gepresenteerd waarin alle 20 woningen worden gesloopt en worden vervangen door nieuwbouw.
  • Het behouden is hét voorbeeld voor duurzaamheid en betaalbaarheid van woningen met een cultureel historische waarde.

 

and request

Behoud van 1 of meerdere montagewoningen aan de Olsterkampweg. We verzoeken Salland Wonen om de nieuwbouwplannen aan te passen in samenwerking met de Gemeente Olst-Wijhe, zodat dit bijzondere stukje wederopbouw behouden blijft voor Olst en toekomstige generaties.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Olst-Wijhe 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-31 
Lead petitioner:
Burgerinitiatief tot behoud Montagewoningen te Olst 
Organisation:
Burgerinitiatief tot behoud Montagewoningen te Olst 
Website:

History

Signatures

Updates

Breng onze petitie s.v.p. onder de aandacht. Vooral NU!

Heel erg bedankt dat u ons initiatief ondersteund. Ondanks ons concreet- en haalbaar voorstel zijn de gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen nog niet bereid om de bouwplannen aan te passen.

+Read more...

Zij willen gaan slopen! Wij gaan de komende periode op vele manieren aandacht vragen voor ons voorstel tot behoud. Ook u kunt daar aan bijdragen door ons initiatief en voorstel onder de aandacht te brengen via uw familie- en kennissen kring. Maar ook vooral via de sociale media als Twitter, Facebook, Instagram, etc. Onderteken onze petitie!

2020-11-20

Ons voorstel tot behoud van 4 van de 20 woningen ingediend bij het college B&W!

Het Burgerinitiatief tot behoud van cultuurhistorisch erfgoed heeft op 13 november 2020 bij het college van B&W van de gemeenten Olst-Wijhe haar voorstel tot behoud van 4 van de 20 Montagewoningen ingediend. Wij roepen het college op om respect te tonen voor het verleden.

+Read more...

En een beetje flexibiliteit te zijn door alsnog te besluiten om 4 Montagewoningen te behouden voor Olst en haar toekomstige generaties. Als u ons voorstel wilt ontvangen, stuur dan een e-mail naar Behoud-montagewoningen-olst@xs4all.nl

2020-11-20

Leuke reacties van oud-bewoners

Het aantal handtekeningen is de 100 gepasseerd! Diverse steunbetuigingen komen van oud-bewoners, of kinderen van oud-bewoners.

Sommigen hebben er heel lang gewoond, zoals deze: "Van juni 1965 tot mei 1997 gewoond op nr 17".

+Read more...

Of deze vrouw uit Wijhe: "Ik ben in een van de montagewoningen geboren". Maar ook omwonenden laten een berichtje achter. Vaak met waarderingen als "karakteristiek", of "verademing" in de steeds drukkere wijk.

Leuk om te lezen. Dus kent u oud-bewoners, of hun kinderen? Vraag ze om te tekenen en een reactie achter te laten.

2020-08-17