You, the petitioner
Dji 0471 2

Behoud Montagewoningen Olsterkampweg

190 signatures

Hecht u waarde aan het behouden van de historie van Olst? Doet het u pijn als cultuurhistorisch erfgoed plaats moeten maken voor nieuwbouw? Het is een uniek stukje Olst uit de wederopbouwperiode en het verdient behoud. Steun dan dit initiatief voor behoud van 4 montagewoningen aan de Olsterkampweg.

Petition

We

Omwonenden van de Olsterkampweg en de Joke Smitlaan

 

observe

  • De Montagewoningen aan de Olsterkampweg vertegenwoordigen een uniek stukje naoorlogse woningbouw in Olst. Het heeft het stedenbouwkundig karakter van de wederopbouwperiode.
  • Veel Olstenaren waarderen deze woningen.
  • Woningcorporatie Salland Wonen heeft een plan gepresenteerd waarin alle 20 woningen worden gesloopt en worden vervangen door nieuwbouw.
  • Het behouden is hét voorbeeld voor duurzaamheid en betaalbaarheid van woningen met een cultureel historische waarde.

 

and request

Behoud van 1 of meerdere montagewoningen aan de Olsterkampweg. We verzoeken Salland Wonen om de nieuwbouwplannen aan te passen in samenwerking met de Gemeente Olst-Wijhe, zodat dit bijzondere stukje wederopbouw behouden blijft voor Olst en toekomstige generaties.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Olst-Wijhe 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-31 
Lead petitioner:
Burgerinitiatief tot behoud Montagewoningen te Olst 
Organisation:
Burgerinitiatief tot behoud Montagewoningen te Olst 
Website:

History

Signatures

Updates

Opnieuw een artikel over ons in de Stentor: Verbeten strijd om naoorlogse woningen.

[https://www.destentor.nl/olst-wijhe/waarom-maakt-een-groep-olstenaren-zich-zo-druk-om-het-behoud-van-naoorlogse-noodhuisjes~a91388a3/]
Vandaag, 19-12-2020, is er wederom een artikel in de Stentor verschenen over ons burgerinitiatief: Verbeten strijd om naoorlogse woningen. Hopelijk gaat ons dat helpen om de gemeente en SallandWonen te bewegen om in te stemmen met ons voorstel voor het behouden van 4 van de cultuurhistorische woningen. Steun ons initiatief door onze petitie te onderteken.

.

2020-12-19

Onze promotievideo is online. Bekijk onze promotievideo

Dit is de link naar onze promotie video: https://youtu.be/NzKFdoaaeF4 Deel het s.v.p.

Bij voorbaat dank namens het Burgerinitiatief..

2020-11-26

Breng onze petitie s.v.p. onder de aandacht. Vooral NU!

Heel erg bedankt dat u ons initiatief ondersteund. Ondanks ons concreet- en haalbaar voorstel zijn de gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen nog niet bereid om de bouwplannen aan te passen.

+Read more...

Zij willen gaan slopen! Wij gaan de komende periode op vele manieren aandacht vragen voor ons voorstel tot behoud. Ook u kunt daar aan bijdragen door ons initiatief en voorstel onder de aandacht te brengen via uw familie- en kennissen kring. Maar ook vooral via de sociale media als Twitter, Facebook, Instagram, etc. Onderteken onze petitie!

2020-11-20