U, de petitionaris
Dji 0471 2

Behoud Montagewoningen Olsterkampweg

190 ondertekeningen

Hecht u waarde aan het behouden van de historie van Olst? Doet het u pijn als cultuurhistorisch erfgoed plaats moeten maken voor nieuwbouw? Het is een uniek stukje Olst uit de wederopbouwperiode en het verdient behoud. Steun dan dit initiatief voor behoud van 4 montagewoningen aan de Olsterkampweg.

Petitie

Wij

Omwonenden van de Olsterkampweg en de Joke Smitlaan

 

constateren

  • De Montagewoningen aan de Olsterkampweg vertegenwoordigen een uniek stukje naoorlogse woningbouw in Olst. Het heeft het stedenbouwkundig karakter van de wederopbouwperiode.
  • Veel Olstenaren waarderen deze woningen.
  • Woningcorporatie Salland Wonen heeft een plan gepresenteerd waarin alle 20 woningen worden gesloopt en worden vervangen door nieuwbouw.
  • Het behouden is hét voorbeeld voor duurzaamheid en betaalbaarheid van woningen met een cultureel historische waarde.

 

en verzoeken

Behoud van 1 of meerdere montagewoningen aan de Olsterkampweg. We verzoeken Salland Wonen om de nieuwbouwplannen aan te passen in samenwerking met de Gemeente Olst-Wijhe, zodat dit bijzondere stukje wederopbouw behouden blijft voor Olst en toekomstige generaties.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Olst-Wijhe 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2020 
Petitionaris:
Burgerinitiatief tot behoud Montagewoningen te Olst 
Organisatie:
Burgerinitiatief tot behoud Montagewoningen te Olst 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Opnieuw een artikel over ons in de Stentor: Verbeten strijd om naoorlogse woningen.

[https://www.destentor.nl/olst-wijhe/waarom-maakt-een-groep-olstenaren-zich-zo-druk-om-het-behoud-van-naoorlogse-noodhuisjes~a91388a3/]
Vandaag, 19-12-2020, is er wederom een artikel in de Stentor verschenen over ons burgerinitiatief: Verbeten strijd om naoorlogse woningen. Hopelijk gaat ons dat helpen om de gemeente en SallandWonen te bewegen om in te stemmen met ons voorstel voor het behouden van 4 van de cultuurhistorische woningen. Steun ons initiatief door onze petitie te onderteken.

.

19-12-2020

Onze promotievideo is online. Bekijk onze promotievideo

Dit is de link naar onze promotie video: https://youtu.be/NzKFdoaaeF4 Deel het s.v.p.

Bij voorbaat dank namens het Burgerinitiatief..

26-11-2020

Breng onze petitie s.v.p. onder de aandacht. Vooral NU!

Heel erg bedankt dat u ons initiatief ondersteund. Ondanks ons concreet- en haalbaar voorstel zijn de gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen nog niet bereid om de bouwplannen aan te passen.

+Lees meer...

Zij willen gaan slopen! Wij gaan de komende periode op vele manieren aandacht vragen voor ons voorstel tot behoud. Ook u kunt daar aan bijdragen door ons initiatief en voorstel onder de aandacht te brengen via uw familie- en kennissen kring. Maar ook vooral via de sociale media als Twitter, Facebook, Instagram, etc. Onderteken onze petitie!

20-11-2020