U, de petitionaris
Logoacadin1

Behoud gratis Acadin voor begaafde leerlingen in het onderwijs

1.281 ondertekeningen

Acadin

Petitie

Wij

Leerkrachten basisonderwijs, specialisten en begeleiders hoogbegaafdheid, ouders en kinderen

 

constateren dat:

Dat staatssecretaris Sander Dekker werk wil maken van hoogbegaafdheid, hierin wil investeren en zorgen dat alle scholen kennis en vaardigheden ontwikkelen op dit gebied Dat hij Uitdagend onderwijs wil voor elke leerling: onderwijs persoonlijker wil maken. Maar... Dat hij daarentegen Acadin, de gratis uitdagende leeromgeving voor meer dan 50.000 begaafde leerlingen die 150.000 opdrachten uitwerken wil aanbesteden aan de markt. Op de begroting van €29.000.000 voor Passend Onderwijs en excellentie geen ruimte ziet om €150.000 aan Acadin te besteden.

Dat hierdoor de expertise en ondersteuning voor het (thuis-)onderwijs aan begaafde leerlingen op deze manier verloren dreigt te gaan.

 

en verzoeken

Acadin als publieke, breed toegankelijke, gratis voorziening waar alle scholen en leerlingen in Nederland gebruik van kunnen blijven te laten bestaan waarbij er ruimte is voor verdere ontwikkeling en samenwerking met partijen die hieraan ook willen bijdragen. De ontwikkeling en begeleiding van Acadin door het SLO / Kennisnet te laten verzorgen en Acadin geschikt te maken voor het voortgezet onderwijs; De kinderen en leerkrachten niet in de steek te laten.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
26-11-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Jelle Berens 
Organisatie:
exceLLeren, coaching en begeleiding 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Overleg VVD

Op 26 november is er overleg met de VVD-fractie om Sander Dekker op de hoogte te brengen van het feit dat een van de best lopende projecten voor excellent leren dreigt te verdwijnen. Juist het feit dat Acadin ondergebracht is bij de SLO en het beheer bij Kennisnet maakt dat deze speciale leeromgeving voor begaafde en hoogbegaafde kinderen onafhankelijk en toegankelijk is.

+Lees meer...

Daarbij bieden beide instituten ook gerichte begeleiding, workshops en stimuleren hierdoor scholen de stap te maken hiermee te gaan werken. Uit de lijst ondertekenaars blijkt dat een heel groot deel van de specialisten hoogbegaafdheid achter dit initiatief staan en dat lijkt ons ons ook een teken aan de wand. Wij houden u op de hoogte van de voortgang en tot die datum is ondertekenen nog steeds mogelijk.   Jelle Berens

Acadin, de digitale leeromgeving voor begaafde leerlingen
10-11-2014