U, de petitionaris
Bus connexxion

Behoud goed openbaar vervoer in Amstelveen en omgeving

574 ondertekeningen

Per 10 december 2017 heeft Connexxion een groot aantal wijzigingen doorgevoerd. Deze zijn in het nadeel van de reizigers. Grootste bezwaren zijn de vervallen haltes in Amstelveen en omgeving op de lijnen 347 en 357, het inkorten van lijn 199 en het laten vervallen van de lokale buslijn 149.

Petitie

Wij

gebruikers van het openbaar vervoer, afhankelijk van haltes en lijnen openbaar vervoer in Amstelveen

 

constateren

  • dat per 10 december 2017 vervoerder Connexxion om voor ons onbegrijpelijke reden heeft besloten de lijnen 347 en 357 niet te laten stoppen op alle haltes in Amstelveen.

  • De bewoners van Elsrijk zijn nu gedwongen om heel ver te lopen naar een volgende halte.

  • Tevens is door het inkorten van lijn 199 voor deze wijk geen busverbinding meer met het Amstelland ziekenhuis en is de korte busverbinding met WTC vervallen.

 

en verzoeken

  • de gemeenteraad van Amstelveen er zorg voor te dragen dat de halte Heemraadschapslaan gebruikt gaat worden voor de lijnen 347 en 357 idem voor andere haltes.

  • de inkorting van lijn 199 ongedaan te maken en lijn 149 in ere te herstellen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Stadsregio 
Petitieloket:
Einddatum:
30-04-2018 
Petitionaris:
Philip Bodenstaff 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Interview op TV NH

Op 19 maart 2018 is het interview met Philip Bodenstaff (Amstelveen) en Wilma Hofland (Uithoorn) uitgezonden. Dit interview geeft een goed beeld van de problemen die zijn ontstaan nadat Connexxion per 10 december 2017 een flink aantal haltes op de lijnen 347 en 357 heeft opgeheven resp. op veel haltes niet alle buslijnen meer stoppen. Mocht je het interview gemist hebben, dan is het nog te zien op de site van RTV NH door op deze link te klikken. http://www.nhnieuws.nl/nieuws/221436/Amstelveners-strijden-voor-beter-openbaar-vervoer-Ik-denk-erover-om-te-verhuizen.

20-03-2018

Bijval uit Uithoorn, Kudelstaart, Amsterdam, Aalsmeer en Wilnis

Op 1 maart 2018 plaatste ik een bericht met de link op enkele verkooppagina's van Facebook. Een stroom van bijval en ondertekeningen van de petitie volgde.

+Lees meer...

Het is duidelijk dat er heel veel mensen ontevreden zijn met de "verbeteringen" die er sinds 10 december 2017 door Connexxion en de Vervoersregio zijn doorgevoerd. Veel mensen klagen over het vervallen van haltes Enige voorbeelden van bijval of boosheid: - Echt een ramp die bus regeling in Uithoorn!!! - Bussen in de ronde venen zijn ook een drama geworden en de politiek doet niets geen enkele partij doet iets met openbaar vervoer!! - Was al slecht in Kudelstaart is het nu nog slechter Ook zijn er mensen die nu al waarschuwen over de nadelige gevolgen van de komst van de Noord Zuidlijn en de toekomstige "verbeteringen" bij Amstelveenlijn. Er zijn ook mensen die met een papieren petitie rondgaan bij verzorgingstehuizen. Daar wonen veel mensen die ook hinder ondervinden, maar deze on-line petitie niet kunnen ondertekenen. Er komen ook daar veel steunbetuigingen en protesten vandaan, vooral omdat het Amstelland Ziekenhuis niet meer bereikt kan worden met de 199. We gaan door! Wordt vervolgd.

02-03-2018

Halte opgeheven ingaande 10 december

Als je een beetje door Amstelveen fietst zie je dat de ene na de andere bushalte is opgeheven of dat de vertrouwde lijnen er niet meer rijden. R-net s het nieuwe wonder van Connexxion. Dit Race net slaat heel veel bushaltes over om zo snel als mogelijk van A naar B te rijden.

+Lees meer...

Bij B kun je dan overstappen op de volgende Race bus of de Metro en binnenkort de Noord -Zuid lijn. Lekker ontspannen in 1 keer van Kudelstaart , Uithoorn, Aalsmeer of Amstelveen naar Amsterdam Centrum rijden is er nu vaak niet meer bij. Ach en moest je bij een van de haltes zijn die zijn opgeheven, dan kun je nu een heel eind gaan lopen. Op deze Facebook pagina heb ik een aantal foto's geplaatst van haltes die zijn opgeheven, helaas weet ik niet van allen de oorspronkelijke naam. Als je wilt mag je er zelf ook foto's bij zetten van haltes die zijn opgeheven.

https://www.facebook.com/groups/602089813470261/

06-02-2018