U, de petitionaris
Kopie huis duinzoom 8

Behoud Duinzoom 8 in Rockanje

521 ondertekeningen

In Rockanje zijn weinig historische monumenten bewaard: de molen en de kerk, dat is het wel. Reden om zuinig te zijn op wat ons verder nog verhalen te vertellen heeft. Dat geldt zeker voor Duinzoom 8, waarvan de oudste delen uit 1829 dateren. Het was bovendien bijna een halve eeuw (sinds 1979) het atelier van een van de weinige kunstenaars die Rockanje heeft voortgebracht, beeldhouwer Ben Hazelbag.

Petitie

Wij

Rockanjenaren, Westvoornaren en alle anderen wie het cultureel erfgoed in Rockanje ter harte gaat,

 

constateren

  • dat er in Rockanje weinig cultureel erfgoed bewaard is
  • dat de kern van Duinzoom 8 een ruim tweehonderd jaar oude boerderij is
  • dat sloop en nieuwbouw afbreuk doen aan het authentieke karakter van deze plek
  • dat Rockanje geen expositieruimte voor (professionele en amateur-) kunstenaars heeft en een ruimte voor artistieke activiteiten mist
  • dat werk en leven van de lokale kunstenaar, beeldhouwer Ben Hazelbag (1945-2022) in dit pand een blijvende herinnering verdienen

 

en verzoeken

het college van B & W en de Raad van de gemeente Westvoorne, de Historische Vereniging Westelijk Voorne en de Kunstkring Voorne de handen ineen te slaan om

  • met behulp van ieder die dit initiatief actief wil ondersteunen en met een beroep op de Dorpsvisie Rockanje, die de cultuurhistorische waarden en de eigen identiteit van het dorp benadrukt -

Duinzoom 8 te behouden, te restaureren en te laten functioneren als een cultureel creatief centrum, mede ter nagedachtenis aan leven en werk van Ben Hazelbag.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Westvoorne 
Petitieloket:
Einddatum:
01-09-2023 
Petitionaris:
Korrie Korevaart 
Organisatie:
HVWV: Vrienden van Duinzoom 8 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

www.ben-hazelbag.nl

Intussen werken de Vrienden aan een overzicht van het werk van kunstenaar Ben Hazelbag - neem een kijkje op www.ben-hazelbag.nl, waar nog lang niet alles te vinden is. Heeft u werk van hem? Graag horen we erover..

05-03-2023

Raad Voorne aan Zee verdiept zich in Duinzoom 8

Sinds eind januari staat het burgerinitiatief op de agenda van B & W en ook de raadsleden van Voorne aan Zee verdiepen zich nu in de stukken. In de zomer heeft Westvoorne een en ander voorbereid door drie rapporten te laten maken.

+Lees meer...

Dat helpt alvast om de situatie in kaart te brengen.

04-03-2023

Indiening burgerinitiatief Duinzoom 8 op 22 december 2022

De gemeente Westvoorne liet een bouwkundig onderzoek doen - maar daar houdt het natuurlijk niet mee op. Vandaar dat de Vrienden van Duinzoom 8 nu een burgerinitiatief hebben ingediend.

+Lees meer...

Doel: alle betrokkenen de kans geven een jaar lang stevig te onderzoeken wat de mogelijkheden voor restauratie en herbestemming zijn. De gemeente, eigenaar van het pand, moet er nu wel voor zorgen dat het pand intussen geen schade oploopt. Zie ook de facebookpagina van de Vrienden van Duinzoom 8! Hulp & ideeën zijn welkom (06 2417 3646).

03-01-2023