U, de petitionaris
Kopie huis duinzoom 8

Behoud Duinzoom 8 in Rockanje

535 ondertekeningen

In Rockanje zijn weinig historische monumenten bewaard: de molen en de kerk, dat is het wel. Reden om zuinig te zijn op wat ons verder nog verhalen te vertellen heeft. Dat geldt zeker voor Duinzoom 8, waarvan de oudste delen uit 1829 dateren. Het was bovendien bijna een halve eeuw (sinds 1979) het atelier van een van de weinige kunstenaars die Rockanje heeft voortgebracht, beeldhouwer Ben Hazelbag.

Petitie

Wij

Rockanjenaren, Westvoornaren en alle anderen wie het cultureel erfgoed in Rockanje ter harte gaat,

 

constateren

  • dat er in Rockanje weinig cultureel erfgoed bewaard is
  • dat de kern van Duinzoom 8 een ruim tweehonderd jaar oude boerderij is
  • dat sloop en nieuwbouw afbreuk doen aan het authentieke karakter van deze plek
  • dat Rockanje geen expositieruimte voor (professionele en amateur-) kunstenaars heeft en een ruimte voor artistieke activiteiten mist
  • dat werk en leven van de lokale kunstenaar, beeldhouwer Ben Hazelbag (1945-2022) in dit pand een blijvende herinnering verdienen

 

en verzoeken

het college van B & W en de Raad van de gemeente Westvoorne, de Historische Vereniging Westelijk Voorne en de Kunstkring Voorne de handen ineen te slaan om

  • met behulp van ieder die dit initiatief actief wil ondersteunen en met een beroep op de Dorpsvisie Rockanje, die de cultuurhistorische waarden en de eigen identiteit van het dorp benadrukt -

Duinzoom 8 te behouden, te restaureren en te laten functioneren als een cultureel creatief centrum, mede ter nagedachtenis aan leven en werk van Ben Hazelbag.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Westvoorne 
Petitieloket:
Einddatum:
01-04-2024 
Petitionaris:
Korrie Korevaart 
Organisatie:
HVWV: Vrienden van Duinzoom 8 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Duinzoom 8 op weg naar de status van gemeentelijk monument

Op 30 mei jl. hebben de Erfgoedvereniging Heemschut en de Historische Vereniging Westelijk Voorne de status van gemeentelijk monument voor Duinzoom 8 aangevraagd.

+Lees meer...

Dat gebeurt met name op basis van de inhoud van het bouwhistorische rapport dat de gemeente Westvoorne in oktober 2022 liet opstellen. Dat haalde onvermoede aspecten van het pand boven water, op basis waarvan het de status van gemeentelijk monument verdient. De gemeente Voorne aan Zee laat aldus een nieuw rapport opstellen dat de monumentwaardigheid nu beter kan toetsen dan de gemeente Westvoorne in 2023 kon laten doen. Dit rapport verschijnt zeer waarschijnlijk deze maand, in september 2023.

07-09-2023

Informatieavond op 11 april a.s. in Stuifakkers - zie www.duinzoom8.nl

Op dinsdag 11 april a.s. is er een informatieavond in Stuifakkers - over Duinzoom 8: wat het was, wat het is en wat het kan worden! Iedereen die alleen maar wil komen kijken, wie mee wil denken en mee wil praten: van harte welkom! Van 20.00 tot 21.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

+Lees meer...

Aanmelding s.v.p. z.s.m. via info@duinzoom8.nl, zie de website of Korrie Korevaart, tel. 06 2417 3646

04-04-2023

www.ben-hazelbag.nl

Intussen werken de Vrienden aan een overzicht van het werk van kunstenaar Ben Hazelbag - neem een kijkje op www.ben-hazelbag.nl, waar nog lang niet alles te vinden is. Heeft u werk van hem? Graag horen we erover..

05-03-2023