You, the petitioner
Project 20210410 0930482 01

Behoud De Poort

692 signatures

Deze petitie is opgezet om Stichting Jeugdwerk Maaspoort te steunen. Twee jaar geleden was Jongerencentrum De Poort the place to be en verkeert inmiddels in zwaar weer. Met het ondertekenen van deze petitie steun je Stichting Jeugdwerk Maaspoort de Poort.

Petition

We

Bosschenaren •Wijkbewoners uit Noord en Maaspoort •Bossche jongeren •(oud) vrijwilligers •(oud) bezoekers •(oud) bestuursleden Kortom iedereen die de Poort en Stichting Jeugdwerk Maaspoort en de jongeren een warm hart toedraagt.

 

observe

Dat De Poort begin vorig jaar een bijzonder succesvol jongerencentrum was met tientallen vrijwilligers, honderden activiteiten en duizenden bezoekers. Dat de Gemeente 's-Hertogenbosch die mening deelde gezien het feit dat De Poort december 2019 te horen kreeg dat ze voortaan driejaarlijks subsidie kregen in plaats van ieder jaar opnieuw te moeten aanvragen; Dat sinds de gemeente als donderslag bij heldere hemel besloot twee van de vijf medewerkers bij De Poort te schrappen het jongerencentrum in een neerwaartse spiraal terecht is gekomen; Dat de gemeente toen het jongerencentrum niet heeft gesteund maar ervoor gekozen heeft om de opdracht en de subsidie in te trekken; Dat het nieuwe bestuur alleen op papier een eerlijke kans heeft gekregen maar in de praktijk vooral is tegengewerkt door de gemeente;

 

and request

De gemeente gehoor te geven aan de wensen van jongeren en vrijwilligers om het nieuwe bestuur in de huidige samenstelling een eerlijke kans te geven. Dit door het gesprek aan te knopen over versterking van De Poort als zelfstandige organisatie en zo het belang van de Bossche jongeren voorop te laten staan.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
's-Hertogenbosch 
Petition desk:
Lead petitioner:
Alex Tiebosch 
Organisation:
Oud vrijwilliger 

History

Signatures

Updates

Vanavond is de Poort een van de onderwerpen bij de Raadsbijeenkomst

Vanavond (maandag 12 april) is de Poort één van de onderwerpen tijdens Vergadering Raadsbijeenkomst Informeren & Ontmoeten, vanaf 20:30u op de agenda. Te volgen via website en Youtube van de gemeente.

+Read more...

https://s-hertogenbosch.raadsinformatie.nl/vergadering/772823/Raadsbijeenkomst

2021-04-12