U, de petitionaris
Bieb aarle

Behoud de huidige bibliotheek in Aarle-Rixtel

588 ondertekeningen

Er is besloten om een pilot te starten, waarbij de bibliotheek in Aarle-Rixtel wordt omgevormd tot mini-servicepunt. Dit houdt in dat er dan geen permanente boekencollectie meer aanwezig is. Inwoners kunnen dan alleen nog maar digitaal boeken reserveren en deze ophalen bij het servicepunt.

Petitie

Wij

bezoekers van de bibliotheek

 

constateren

  • dat er een landelijke trend gaande is waarbij kinderen steeds minder lezen, leesvaardigheden achteruitgaan en zelfs de laaggeletterdheid toeneemt. De bibliotheek levert een bijdrage aan het bestrijden van deze trend.

  • dat het voor jong en oud ontzettend belangrijk is om echte boeken te bekijken en even te lezen waar het over gaat. Een digitale lijst bekijken en daar een boek uit kiezen is toch echt iets anders.

  • dat iedere inwoner volgens de regering binnen een redelijke afstand toegang hebben tot een volwaardige openbare bibliotheek. Een servicepunt voldoet in onze ogen hier totaal niet aan.

 

en verzoeken

om de beslissing voor de pilot te herzien en de huidige bibliotheek te behouden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Laarbeek 
Petitieloket:
Einddatum:
30-06-2023 
Petitionaris:
Marloes van der Loo & Inge Donkers 

Geschiedenis

Ondertekeningen