U, de petitionaris
Avondmarkt

Behoud De Avondmarkt aan de Wittenkade in de Staatsliedenbuurt, Amsterdam

1.121 ondertekeningen

Wij, inwoners en bezoekers van de Staatsliedenbuurt Amsterdam, zijn in diepe rouw na het lezen van het bericht dat De Avondmarkt aan de Wittenkade moet gaan sluiten, doordat er geen opvolger is gevonden; een gevolg van een verdubbeling (!) van de huur en het doorverkopen door particulieren.

Petitie

Wij

Inwoners en bezoekers van de Staatsliedenbuurt

 

constateren dat:

  • Een werkelijk schandalige overeenkomst om een buurtbegrip uit het zicht te laten verdwijnen.
  • Met tranen in de ogen moesten wij aanhoren hoe trouwe werknemers na jaren afscheid moeten nemen van het werk dat hen houvast en dagelijks sociaal contact bood.
  • Dat het doek moet sluiten voor de winkel laat zien dat de voortdurende gentrificatie in Amsterdam een dolk in het hart is van kleinschalige, sympathieke en authentieke filialen.

 

en verzoeken

de gemeente om in samenwerking met woningbouwcorporaties ook buurtwinkels te betrekken bij de sociale verhuur: beperk met lage huren die weinig veranderen de gentrificatie, om te beginnen door een corporatie De Avondmarkt te laten kopen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
08-08-2023 
Petitionaris:
Boaz Groenendaal 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen