U, de petitionaris
Hitlandselaan bomen

Behoud bomen Hitlandselaan

678 ondertekeningen

Recreatieschap Hitland van de gemeenten Capelle en Zuidplas wil de 230 prachtige populieren weghalen die de Hitlandselaan zo karakteristiek maken en die de biotoop zijn voor miljoenen dieren en andere organismen.

Petitie

Wij

als bezorgde inwoners van de gemeenten Zuidplas en Capelle aan den IJssel

 

constateren

dat de genoemde redenen om de 60 jaar oude bomen te kappen zijn veroorzaakt door achterstallig onderhoud en wortelproblemen die komen door het willens en wetens aanbrengen van een dichte asfaltlaag 28 jaar geleden, waarvan u wist dat dit de problemen zou veroorzaken die nu de reden zijn om ze om te zagen.

 

en verzoeken

alles in het werk te stellen de bomen te behouden door een nieuw doorlatend wegdek aan te leggen en de bomen als goed groenbeheerder te verzorgen tot ze sterven van ouderdom en dan pas te vervangen door nieuwe exemplaren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Samenwerkingsverband 
Petitieloket:
Einddatum:
11-12-2018 
Petitionaris:
Rob en Fiet Stolk 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Ook mensen van Topparken willen bomen behouden

Al u de lijst van mensen ziet die meedoen met de petitie, dan is het niet gek dat ze van buiten de gemeenten Zuidplas en Capelle aan den IJssel komen. Het zijn de eigenaren van een chalet op Topparken die de bomen niet kwijt willen..

06-12-2018

Vanavond bij Radio Rijnmond

Na driekwartier praten bij de lokale Omroep Zuidplas vanmorgen, gaan we ons woordje doen bij Radio Rijnmond. Dit wordt vanavond uitgezonden samen met een interview met voorzitter van het recreatieschap Daan de Haas..

06-12-2018

De eerste reacties lopen binnen. Pers pakt het op.

Morgen om 11 uur zitten we bij Lokale Omroep Zuidplas. Gouwe IJssel Nieuws besteedt er morgen aandacht aan. Veel positieve reacties en mensen die het bericht delen. .

05-12-2018