U, de petitionaris
Image1

Baby Femke (15 maanden) moet in Nederland blijven

13.848 ondertekeningen

Het Gerechtshof in Den Haag heeft bepaald dat Femke vóór 4 november terug moet naar Australië en wordt Nederland dus uitgezet. Moeder van Femke (Ingrid) is al langere tijd slachtoffer van huiselijk geweld. Tijdens familiebezoek in Nederland in dec 2016, liep het zo uit de hand dat er een arrestatie plaatsvond. Moeder Ingrid dook met haar toen 5 maanden oude dochter onder en verblijft sindsdien in Nederland. Ondanks de onveilige situatie in Australië, heeft het Hof bepaald dat Femke terug moet naar de vader in Australië. Naar de andere kant van de wereld, waar geen sociaal vangnet is. En opnieuw het risico op huiselijk geweld!

Petitie

Wij

Familie, vrienden en bekenden van Femke en Ingrid

 

constateren

  • dat Femke (15 maanden) samen met haar moeder Ingrid een toekomst heeft in Nederland en niet in Brisbane, Australië. Het is daar gewoon te onveilig voor hen.

  • Vandaag heeft het Gerechtshof in Den Haag bepaald dat Femke vóór 4 november op het vliegtuig wordt gezet naar Australië.

  • Femke en Ingrid hebben alle ondersteuning hier in Nederland. Ingrid heeft hier inmiddels een eigen woning en een vaste baan. De biologische vader van Femke heeft een procedure aangespannen.

  • Ondanks dat hij ook hier in Nederland is veroordeeld voor huiselijk geweld, heeft vastgezeten en een straatverbod opgelegd heeft gekregen, luidt het vonnis van het Hof: uitzetting.

  • Met opnieuw het risico op huiselijk geweld, zijn Femke en Ingrid niet veilig in Brisbane!

 

en verzoeken

Dat Femke en haar moeder Ingrid veilig in Nederland kunnen blijven. Beiden hebben een Nederlands paspoort.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Staatssecretaris 
Petitieloket:
Einddatum:
17-01-2018 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Diana Kleinjans  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

"Ik ben in de steek gelaten"

27-11-2017

Geef Ingrid ook financieel steuntje in de rug

Om de proceskosten (12.000 euro) te bekostigen die ze van de rechtbank opgelegd heeft gekregen, om te doneren ga naar https://nl.dreamordonate.com/dromen/laat-femke-in-nederland-opgroeien/.

26-10-2017