U, de petitionaris
Hugo de jonge lg

Apotheekmedewerkers verdienen een zorgbonus

11.351 ondertekeningen

Er vindt al geruime tijd overleg plaats over de vraag welke zorgmedewerkers in aanmerkingen komen voor een zorgbonus. Er werken ruim 20.000 medewerkers in apotheken. Eerder is aandacht gevraagd voor problemen met de Cao Apotheken, omdat zorgverzekeraars scherpe tarieven hanteren er er daarom geen ruimte is voor een fatsoenlijke en marktconforme structurele loonsverhoging. Onderhandelingen over een nieuwe Cao Apotheken, die mei 2019 is verlopen, liggen al meer dan een jaar stil omdat de zogenaamde OVA gelden niet beschikbaar komen voor onze branche.

Wij doen een dringend beroep op minister Hugo de Jonge om ook alle apotheekmedewerkers daarvoor in aanmerking te laten komen.

Petitie

Wij

FNV, CNV, VZA, ASKA, KNMP, NVZA, Napco, apotheekmedewerkers en sympathisanten

 

constateren

  • Er vindt al geruime tijd overleg plaats over de vraag welke zorgmedewerkers in aanmerkingen komen voor een zorgbonus.
  • Er werken ruim 20.000 medewerkers in apotheken.
  • Eerder is aandacht gevraagd voor problemen met de Cao Apotheken, omdat zorgverzekeraars scherpe tarieven hanteren er er daarom geen ruimte is voor een fatsoenlijke en marktconforme structurele loonsverhoging.
  • Onderhandelingen over een nieuwe Cao Apotheken, die mei 2019 is verlopen, liggen al meer dan een jaar stil omdat de zogenaamde OVA gelden niet beschikbaar komen voor onze branche.
  • Er lijkt een discussie gaande over de vraag of apotheekmedewerkers wel in aanmerkingen komen voor de zogenaamde éénmalige zorgbonussen (€1.000 in 2020 en €500 in 2021).

 

en verzoeken

Laat apotheekmedewerkers wel in aanmerking komen voor de zogenaamde éénmalige zorgbonussen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
25-09-2020 
Petitionaris:
Sjoerd Veenstra 
Organisatie:
Associatie van Ketenapotheken 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Bedankt alle ondertekenaars!! Het is gelukt.

Minister De Jonge heeft de oproep van meer dan 11.000 ondertekenaars voor een zorgbonus voor apotheekmedewerkers serieus genomen. Er wordt door VWS ruimhartig subsidie toegekend aan werkgevers voor het betalen van een zorgbonus aan apotheekmedewerkers. Dat is goed nieuws en volledig terecht voor de enorme inspanningen van apotheken tijdens de Coronacrises. Bedankt minister De Jonge!! De werkgevers kunnen er mee aan de slag, hopen dat het allemaal lukt om uit te betalen voor het eind van het jaar..

01-12-2020

Tweede Kamer stemt 29 september over motie 544

De Tweede Kamer stemt morgen over motie 544 om het onderscheid in beroepsgroepen die wel en die geen zorgbonus krijgen op te heffen. FNV en CNV gesteund door de werkgevers doen een beroep op de Kamerleden om de motie te steunen.

(https://www.fnv.nl/nieuwsbericht/sectornieuws/zorg-welzijn/2020/09/duidelijkheid-gevraagd-over-zorgbonus-voor-apothek)

.

28-09-2020

Petitie 10.000 x getekend, maar nog geen duidelijkheid voor alle apotheekmedewerkers

De petitie is inmiddels al 10.000 x getekend, maar er is helaas nog geen duidelijkheid voor alle apotheekmedewerkers. De publicaties van het ministerie en de subsidie uitvoerder (https://www.dus-i.nl/subsidies/bonusregeling) geven nog geen duidelijkheid voor apotheekmedewerkers.

+Lees meer...

Apotheekmedewerkers staan helaas (!) op de zogenaamde 'nee, tenzij' lijst. Daarom gaan we door met de petitie tot 1 oktober. We geven niet op, omdat wij vinden dat alle apotheekmedewerkers recht hebben op de zorgbonus. Wordt vervolgd..

21-09-2020