You, the petitioner
There is news!
Hugo de jonge lg

Apotheekmedewerkers verdienen een zorgbonus

10,890 signatures

Er vindt al geruime tijd overleg plaats over de vraag welke zorgmedewerkers in aanmerkingen komen voor een zorgbonus. Er werken ruim 20.000 medewerkers in apotheken. Eerder is aandacht gevraagd voor problemen met de Cao Apotheken, omdat zorgverzekeraars scherpe tarieven hanteren er er daarom geen ruimte is voor een fatsoenlijke en marktconforme structurele loonsverhoging. Onderhandelingen over een nieuwe Cao Apotheken, die mei 2019 is verlopen, liggen al meer dan een jaar stil omdat de zogenaamde OVA gelden niet beschikbaar komen voor onze branche.

Wij doen een dringend beroep op minister Hugo de Jonge om ook alle apotheekmedewerkers daarvoor in aanmerking te laten komen.

Petition

We

FNV, CNV, VZA, ASKA, KNMP, NVZA, Napco, apotheekmedewerkers en sympathisanten

 

observe

  • Er vindt al geruime tijd overleg plaats over de vraag welke zorgmedewerkers in aanmerkingen komen voor een zorgbonus.
  • Er werken ruim 20.000 medewerkers in apotheken.
  • Eerder is aandacht gevraagd voor problemen met de Cao Apotheken, omdat zorgverzekeraars scherpe tarieven hanteren er er daarom geen ruimte is voor een fatsoenlijke en marktconforme structurele loonsverhoging.
  • Onderhandelingen over een nieuwe Cao Apotheken, die mei 2019 is verlopen, liggen al meer dan een jaar stil omdat de zogenaamde OVA gelden niet beschikbaar komen voor onze branche.
  • Er lijkt een discussie gaande over de vraag of apotheekmedewerkers wel in aanmerkingen komen voor de zogenaamde éénmalige zorgbonussen (€1.000 in 2020 en €500 in 2021).

 

and request

Laat apotheekmedewerkers wel in aanmerking komen voor de zogenaamde éénmalige zorgbonussen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-09-25 
Lead petitioner:
Sjoerd Veenstra 
Organisation:
Associatie van Ketenapotheken 
Website:

History

Signatures

Updates

Petitie 10.000 x getekend, maar nog geen duidelijkheid voor alle apotheekmedewerkers

De petitie is inmiddels al 10.000 x getekend, maar er is helaas nog geen duidelijkheid voor alle apotheekmedewerkers. De publicaties van het ministerie en de subsidie uitvoerder (https://www.dus-i.nl/subsidies/bonusregeling) geven nog geen duidelijkheid voor apotheekmedewerkers.

+Read more...

Apotheekmedewerkers staan helaas (!) op de zogenaamde 'nee, tenzij' lijst. Daarom gaan we door met de petitie tot 1 oktober. We geven niet op, omdat wij vinden dat alle apotheekmedewerkers recht hebben op de zorgbonus. Wordt vervolgd..

2020-09-21

Subsidieregeling VWS zorgbonus vandaag gepubliceerd

De subsidieregeling VWS voor de zorgbonus is vandaag gepubliceerd, morgen vrijdag 18 september wordt de handreiking van de uitvoeringsorganisatie 'Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen' verwacht. Dan meer duidelijkheid over de zorgbonus voor apotheekmedewerkers.

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-48058.html

.

2020-09-17

Op naar de 10.000 handtekeningen!!

Op naar de 10.000 handtekeningen!!.

2020-09-16