U, de petitionaris
Dsc02015 %282%29

Amir, Samaneh, Sofia en Emillia moeten blijven

7.323 ondertekeningen

Zes jaar wacht dit gezin al op een veilige plek. Gevlucht uit Iran voor martelingen vanwege hun bekering tot het christendom, stranden ze in Bulgarije. Daar wordt Amir gedwongen te infiltreren in mensensmokkelactiviteiten. De IND vindt dat ze terug moeten naar Bulgarije, ook al is het onveilig.

Petitie

Wij

Vrienden van Amir, Samaneh, Sofia en Emillia en alle andere strijders voor medemenselijkheid

 

constateren

  • Dat het onmenselijk is om een gezin zo lang te laten bungelen boven de afgrond van afwijzing, onzekerheid en uitzetting naar een onveilig land.
  • Tevens dat het onmenselijk is om Sofia uit haar veilige omgeving te halen, een school waar zij volledig is geïntegreerd.
  • Dat het onaanvaardbaar is dat de trauma's van Amir, ontstaan door martelingen en vernederingen, onbehandeld blijven zolang hij geen veiligheid heeft.

 

en verzoeken

  • Een verblijfsvergunning in Nederland voor dit gezin wat hier al zes jaar lang woont en integreert in de samenleving.
  • Een veilige plek in Nederland voor Amir, Samaneh, Sofia en Emillia.
  • Rust in dit gezin zodat ze eindelijk kunnen herstellen van de ontstane trauma's.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
adviesorgaan 
Petitieloket:
Einddatum:
30-06-2022 
Petitionaris:
Anne van Engelenburg 
Organisatie:
Huis van Liefde 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Artikel CIP

Een aantal weken geleden werden we geïnterviewd door Sjoukje Dijkstra van het CIP. Als u de volgende regel kopieert naar uw browser dan ziet u het hele artikel.

https://cip.nl/cip+/88547-gezin-amir-leeft-in-onzekerheid-we-hebben-geen-verblijfsvergunning-maar-we-hebben-god-in-huis/GR5XAwYNVXJ1PxMdRk9JchIZEhI .

20-12-2021

Binnen 24 uur 1000 ondertekeningen!!!

Wat fantastisch! Nederland laat zien dat dit niet kan en mag! Laten we doorgaan met het delen van de petitie met zoveel mogelijk mensen! Laten we onze menselijkheid een gezicht geven!.

11-10-2021

Het hele verhaal...

Het jonge echtpaar Amir en Samaneh vluchtten in 2011 Iran uit. Amir is opgeroepen om naar het politiebureau te komen.

+Lees meer...

Zogenaamd vanwege zijn politieke betrokkenheid bij ‘the green movement’, (de twitter-revolutie in 2010 in Iran). Maar Amir weet wat hem te wachten staat als hij zich meldt: martelingen, schijnexecuties, vernederingen. Door toedoen van de Nederlandse IND was hij daar al eens eerder terecht gekomen. In 2001 had hij namelijk ook asiel aangevraagd in Nederland, maar dat werd geweigerd waarna hij in 2003 zonder pardon op het vliegtuig werd gezet, terug naar Iran. Zonder zijn medeweten had de IND een bijbel in zijn spullen gedaan waardoor hij direct in de martelkerkers belandde. Amir en Samaneh proberen naar België te vluchten omdat de moeder van Amir daar woont. Samaneh was op dat moment 8 maanden zwanger. Ze stranden echter in Bulgarije. De mensensmokkelaars zijn er met al hun geld vandoor en zij blijven hulpeloos achter. Omdat het jonge stel doodsbang is om teruggestuurd te worden naar Iran, vragen ze asiel aan in Bulgarije. Dat wordt hen ruim een jaar later toegekend, maar pas als Amir heeft toegezegd dat hij zal samenwerken met de SANS (geheime dienst van Bulgarije) om te infiltreren in het mensenhandel netwerk. In 2015 besluiten Amir en Samaneh met hun inmiddels 3 jarige dochtertje naar Nederland te vluchten. Ze willen ontsnappen aan de werkzaamheden voor de SANS die bijna criminele vormen beginnen aan te nemen. Ze hopen zich bij hun familie te kunnen voegen: Amirs vader en broer wonen al jaren in Nederland. Bovendien hopen ze dat Amir geholpen zal kunnen worden bij de trauma’s en depressiviteit waarmee hij leeft sinds de martelingen in Iran. (In Bulgarije heeft een vluchteling geen recht op een ziektekostenverzekering). Inmiddels zijn we 6 jaar en vele afwijzingen verder. De IND blijft van mening dat ze terug moeten naar Bulgarije - ondanks een rapport van het BMA (Bureau Medische Advisering dat de IND adviseert bij medische kwesties)- dat er in Bulgarije onvoldoende kans is op de voor Amir noodzakelijke medische zorg en herstel. Zonder verblijfsvergunning is hun perspectief uiterst somber. Hun opties: Iran (martelingen), Bulgarije (verlopen verblijfsvergunning, dus illegaal en verplicht spionagewerk verrichten en infiltreren in mensensmokkel - netwerken) of illegaal in Nederland verblijven waar de onzekerheid inmiddels bijna net zo martelend is als de fysieke martelingen in de cel in Iran. Help dit gezin.

Wij willen dat: * de overheid werk maakt van een humaan asielbeleid, waarbij gekeken wordt naar mensen en niet alleen naar regels en dossiernummers *de grote fout van de IND uit 2003 erkend wordt (iemand met een bijbel in zijn tas terugsturen naar een Islamitisch land) * de IND de vluchtelingen minder lang in onzekerheid houdt. Ze lijken boven de wet te staan en houden zich niet aan de termijnen die de rechter hen oplegt.

10-10-2021