You, the petitioner
Logo stadswijkverwarming %28720 300%29

Stadsverwarming Almere mag niet afhankelijk zijn van monopolisten

1,278 signatures

Wij inwoners van Almere willen een vrije keuze hebben om alternatieve warmte-inkoop te realiseren. Dat kan nu niet omdat de gemeente door haar overeenkomst met Vattenfall (vh Nuon) ons de mogelijkheid ontnomen heeft om het zelf doen of om een andere leverancier te kiezen. Wij willen dit openbreken.

Petition

We

Afnemers van stadsverwarming en de toekomstige afnemers van warmte in Almere

 

observe

De kosten voor stadsverwarming stijgen momenteel enorm en dat zorgt voor bestaansonzekerheid voor inwoners van Almere doordat de prijs voor stadsverwarming gekoppeld is aan de prijs van aardgas. De energierekening is voor hen een belangrijk onderdeel van de vaste lasten. Door de aansluitverplichting hebben deze inwoners geen keuzevrijheid om goedkopere alternatieven te vinden voor warmte. Men zit vast aan de tarieven van een monopolist.

 

and request

De gemeente Almere om: - Alternatieve warmte oplossingen mogelijk maken los van monopolisten als Vattenfall. - Dat collectieve stadsverwarming net als bij elektra een vrije markt wordt in Almere. - Om inwoners, coöperaties en bedrijven intensief te betrekken bij de toekomstige oplossingen op het terrein van stadsverwarming. - En niet alleen te kijken naar levering maar ook naar vermindering van gebruik middels extra subsidies voor isolatie.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2022-05-01 
Lead petitioner:
Brord van Dusseldorp 
Organisation:
Stichting Stadswijkverwarming 
Website:

History

Signatures

Updates

Gaat aangeboden worden aan de gemeente

Heeft even geduurd maar het is nu eindelijk zover. Door de verkiezingen,wisselingen in de bezetting van B&W en de raad, Andere burgemeester en dingen die de aandacht aan het afleiden waren (Floriade) heeft het lang geduurd voordat we eindelijk een afspraak konden maken.

+Read more...

Het lijkt erop dat het nu eindelijk zover is.

2023-02-16