U, de petitionaris
Logo stadswijkverwarming %28720 300%29

Stadsverwarming Almere mag niet afhankelijk zijn van monopolisten

1.308 ondertekeningen

Wij inwoners van Almere willen een vrije keuze hebben om alternatieve warmte-inkoop te realiseren. Dat kan nu niet omdat de gemeente door haar overeenkomst met Vattenfall (vh Nuon) ons de mogelijkheid ontnomen heeft om het zelf doen of om een andere leverancier te kiezen. Wij willen dit openbreken.

Petitie

Wij

Afnemers van stadsverwarming en de toekomstige afnemers van warmte in Almere

 

constateren dat:

De kosten voor stadsverwarming stijgen momenteel enorm en dat zorgt voor bestaansonzekerheid voor inwoners van Almere doordat de prijs voor stadsverwarming gekoppeld is aan de prijs van aardgas. De energierekening is voor hen een belangrijk onderdeel van de vaste lasten. Door de aansluitverplichting hebben deze inwoners geen keuzevrijheid om goedkopere alternatieven te vinden voor warmte. Men zit vast aan de tarieven van een monopolist.

 

en verzoeken

De gemeente Almere om: - Alternatieve warmte oplossingen mogelijk maken los van monopolisten als Vattenfall. - Dat collectieve stadsverwarming net als bij elektra een vrije markt wordt in Almere. - Om inwoners, coöperaties en bedrijven intensief te betrekken bij de toekomstige oplossingen op het terrein van stadsverwarming. - En niet alleen te kijken naar levering maar ook naar vermindering van gebruik middels extra subsidies voor isolatie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Almere 
Petitieloket:
Einddatum:
01-05-2022 
Petitionaris:
Brord van Dusseldorp 
Organisatie:
Stichting Stadswijkverwarming 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Gaat aangeboden worden aan de gemeente

Heeft even geduurd maar het is nu eindelijk zover. Door de verkiezingen,wisselingen in de bezetting van B&W en de raad, Andere burgemeester en dingen die de aandacht aan het afleiden waren (Floriade) heeft het lang geduurd voordat we eindelijk een afspraak konden maken.

+Lees meer...

Het lijkt erop dat het nu eindelijk zover is.

16-02-2023