U, de petitionaris

Alimentatie inzichtelijk maken

5 ondertekeningen

In de Nederlandse wetgeving staat het een alimentatie ontvangende ouder vrij te doen met het geld wat hij of zij wil. Het is dus niet zeker dat het geld inderdaad bij de kinderen terecht komt. Graag willen wij bereiken dat een alimentatie ontvangende ouder verplicht is inzichtelijk te maken waar het geld aan besteedt is.

Petitie

Wij

als alimentatie betalende ouders, betrokkenen uit de omgeving van deze ouders en ondersteunenden

 

constateren dat:

Dat in de Nederlandse wetgeving beschreven staat dat het alimentatie ontvangende ouders vrij staat dit geld te besteden naar eigen inzicht. Zij zijn zelf verantwoordelijk het geld aan de kinderen te besteden. Maar gebeurt dit ook echt, of besteden zij het aan andere uitgaven? Hier is geen enkele controle op. Met deze petitie pleiten wij ervoor dat de alimentatie ontvangende ouder aan de betalende ouder verantwoording af gaat leggen over de besteding van het betaalde bedrag. Door dit te realiseren ontstaat er een controlesysteem waardoor men er zeker van is dat het geld inderdaad aan het welzijn van de kinderen besteed wordt.

 

en verzoeken

Graag zouden wij willen zien dat er een controle-systeem komt, waarbij liefst maandelijks inzichtelijk wordt gemaakt aan de alimentatie betalende ouder dat het betaalde alimentatie bedrag daadwerkelijk aan het welzijn van de kinderen wordt besteed.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
12-09-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
a.hak 

Geschiedenis

Ondertekeningen