U, de petitionaris
Vvdvernieuwt

Actie top VVD vernieuwt

17 ondertekeningen

De media laten er geen onduidelijkheid over bestaan. Het vertrouwen in de politiek is nog nooit zo miniem geweest. Dit beeld kleeft ook en nadrukkelijk aan de VVD, de grootste partij sinds ruim tien jaar. De ‘Actie-Top-VVD-vernieuwt’ moet een stap in de richting van nieuw vertrouwen worden en is gericht aan het VVD partijbestuur.

Petitie

Wij

Liberalen, leden en niet-leden van de VVD.

 

constateren

  • dat de VVD als grootste partij van een reeks coalities veel vertrouwen kwijt raakt doordat de minister-president tevens voor de onmogelijke taak staat een geloofwaardig politiek leider van de VVD te zijn.
  • dat er sprake is van versnippering van het politieke landschap en van fractie-splitsingen met behoud van zetel.

 

en verzoeken

In de partij:

  • De functies minister-president en politiek leider te scheiden.
  • Meer leden-participatie mogelijk te maken

Op landelijk niveau: Initiatief te nemen voor wetswijzigingen: - De minister-president te kiezen door verkiezingen - Het benodigd aantal ondersteuners voor deelname aan verkiezingen drastisch te vergroten tot niveau kiesdeler. - Zetelroof onmogelijk te maken door behoud van zetel bij afsplitsing te binden aan de kiesdeler.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
vereniging 
Petitieloket:
Einddatum:
30-09-2023 
Petitionaris:
Georg H. Kellersmann 
Organisatie:
lid van (voormalig) VVD-afdeling Landsmeer lokaal netwerk Groot-Waterland (Wormerland, Oostzaan, Landsmeer, Waterland, Edam-Volendam) 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Ook interessant voor VVD@SugarCity op 11 juni 2022

Natuurlijk zou het voor de actie geweldig zijn als er in de pers aandacht wordt besteed. Leden v an de VVD willen politiek vernieuwing. Goed voor alle liberalen, lid of geen lid van de VVD.

30-05-2022