U, de petitionaris
Coronaexamen

Aanpassing maatregelen eindexamens 2022

640 ondertekeningen

Juist wij, de examenleerlingen van 2022, die inmiddels les krijgen in hun derde coronajaar, vinden dat wij recht hebben op dezelfde maatregelen als het voorgaande jaar. Wij zijn van mening dat ook wij één vak op onze eindlijst niet mee zouden hoeven laten tellen.

Petitie

Wij

De eindexamenleerlingen van schooljaar 2021/2022 en medestanders

 

constateren dat:

  • Juist wij hebben al gedurende twee jaar te maken met online lessen, lesuitval door corona, quarantaine van zowel docenten als leerlingen en minder toetsmomenten.
  • Deze jaren zijn juist de meest cruciale jaren in voorbereiding voor het eindexamen.
  • Wij ondervinden hier meer nadelen van dan de examenleerlingen van de twee voorgaande jaren, terwijl zij meer compensatie hiervoor kregen.

 

en verzoeken

dat wij ook één vak op onze eindlijst zouden mogen wegstrepen.

Het antwoord

Rijksoverheid: Extra aanpassing eindexamen voor middelbare scholieren

Voor veel leerlingen en scholen verloopt ook dit schooljaar anders dan ze hadden gewild door het coronavirus. Voor examenleerlingen betekent dit dat het parcours richting het eindexamen gepaard gaat met hindernissen. Hoewel er in de afgelopen jaren veel hordes zijn genomen, heeft dit zijn weerslag op de eindexamenperiode en de mentale gesteldheid van leerlingen en docenten. Gezien deze omstandigheden krijgen kandidaten de mogelijkheid om één vak niet mee te laten tellen voor hun examen, net als de lichting vorig jaar. (...)

lees verder

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
24-01-2022 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Luna Neve 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Rijksoverheid: Extra aanpassing eindexamen voor middelbare scholieren

Voor veel leerlingen en scholen verloopt ook dit schooljaar anders dan ze hadden gewild door het coronavirus. Voor examenleerlingen betekent dit dat het parcours richting het eindexamen gepaard gaat met hindernissen.

+Lees meer...

Hoewel er in de afgelopen jaren veel hordes zijn genomen, heeft dit zijn weerslag op de eindexamenperiode en de mentale gesteldheid van leerlingen en docenten. Gezien deze omstandigheden krijgen kandidaten de mogelijkheid om één vak niet mee te laten tellen voor hun examen, net als de lichting vorig jaar. (...)

lees verder

24-01-2022