U, de petitionaris

Aanpak overlast jongerencomplex zalm/bliek/spiering Hellevoetsluis

43 ondertekeningen

Wij, de omwonenden van het jongerencomplex bliek/zalm/spiering, zijn de overlast veroorzaakt door de jongeren woonachtig in het complex, méér dan zat. Vechtpartijen, geluidsoverlast, drugshandel en gebruik, intimidatie, vandalisme, scheldpartijen, scheuren door de wijk, we maken het dagelijks mee.

Petitie

Wij

De omwonenden van het jongerencomplex/jongerenfoyer aan de zalm/spiering/bliek

 

constateren

Dat na jaren van overlast door de jongeren van het complex de gemeente/woningstichting/politie niet daadkrachtig genoeg optreed tegen de overlast. Ook wordt er niet genoeg gedaan om preventief op te treden.

 

en verzoeken

De gemeente om op zéér korte termijn de jongeren en de daarbij behorende overlast daadkrachtig aan te pakken óf het complex te sluiten.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Hellevoetsluis 
Petitieloket:
Einddatum:
31-08-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
J. Marston 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie aangeboden

Vandaag is in een bijeenkomst met B&W de petitie aangeboden aan de burgemeester. Ondanks de opvallend late uitnodiging van de gemeente (de uitnodigingen vielen zaterdag pas in de bus) was de buurt goed vertegenwoordigd.

+Lees meer...

Ook de pers was aanwezig in de vorm van het AD en Rijnmond.nl . De buurtbewoners konden hun verhaal (weer) doen en de gemeente beloofde weer dat de boel aangepakt gaat worden. Hoe?! Dat is nog onbekend. Er gaat eerst een werkgroep komen. Vooralsnog lijkt de gemeente in ieder geval niet voor één van beide door ons gestelde opties te gaan. Maar dat moet de tijd nog uitwijzen. Vooralsnog wachten we even af waar de gemeente mee gaat komen. Neemt niet weg dat we de boel scherp in de gaten houden en onze eisen onverminderd blijven staan.

25-08-2014

Item op Rijnmond.nl

Op initiatief van een buurtbewoner heeft Rijnmond.nl zondagmiddag een reportage gemaakt over het complex, de buurt en de problematiek. http://www.rijnmond.nl/nieuws/24-08-2014/buurt-overlast-jeugdcomplex-hellevoetsluis-zat Maandagochtend zal er ook een item op radio rijnmond zijn. Mooi dat buurtbewoners nu ook zélf initiatieven tonen en naar buiten durven treden. Hoe meer exposure hoe beter..

24-08-2014

B&W komt naar de Wijk

A.s. Maandag 25-8 om 16:30 uur zullen Burgemeester en Wethouders een bezoek brengen aan het jongerencomplex. Aansluitend kunnen buurtbewoners in het buurthuis Kooistee in gesprek met B&W. Daarna zal in een separate ruimte de petitie worden aangeboden waarna er (indien daar behoefte aan is) nog even nagepraat kan worden. Iedere buurtbewoner krijgt nog een brief waarin nadere info staat over a.s.

+Lees meer...

Maandag.

20-08-2014