U, de petitionaris

Burgerinitiatief blondjestax

1.507 ondertekeningen

Oproep tot het het heffen van belasting op blondeermiddelen.

Petitie

Wij

Medewerkers van omroep LLiNK

 

constateren dat:

  • Dat blondeermiddelen veel schadelijke stoffen bevatten voor mens en milieu. Zo leidt ammoniak onherroepelijk tot verzuring en resulteert het gebruik van waterstofperoxide in een voor de mens gevaarlijke vertroebelde blik en irritatie.

  • Dat, ondanks deze risico's, nog steeds veel landgenoten zwichten voor de verlokkingen van de cosmetische industrie. Het zijn de gewone Nederlanders die als gevolg daarvan moeten opdraaien voor de kosten van verzuring, irritatie en vertroebeling van het blikveld.

  • Dat het blonderen van haar de voortschrijdende decadentisering van de samenleving symboliseert. De cosmetische industrie heeft ons gemaakt tot slaven van een onderdrukkend schoonheidsideaal dat lang niet iedereen kan bereiken. Ook niet met blondeermiddelen.

  • Dat het daarom tijd is voor een grote schoonmaak van onze straten. Blondeermiddelen vervuilen -letterlijk en figuurlijk- onze publieke ruimte. Gelukkig begint een beter milieu bij onszelf. Laten we dus eens wat gaan doen aan dit symbool van onderdrukking.

 

en verzoeken

de Tweede Kamer een voorstel in te dienen om te komen tot een belasting op blondeermiddelen. Deze zogenaamde 'blondjestax' zou mensen die hun haar willen blonderen moeten verplichten tot het aanvragen van een blondeervergunning en het betalen van 1000 euro per jaar.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
20-12-2009 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
LLiNK 
Organisatie:
Omroep LLiNK 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen