U, de petitionaris

Referendum over mogelijke fusie Edam-Volendam met Zeevang

De gemeente Edam-Volendam is voornemens een fusie aan te gaan met de gemeente Zeevang. Veel zaken zijn onduidelijk of worden onduidelijk gehouden. Daarom graag een bindend referendum over dit onderwerp, in plaats van het afdoen met een paar manipuleerbare "inspraak"avonden.

Petitie

Wij

Inwoners van Edam-Volendam

 

constateren dat:

De door de gemeente voorgespiegelde stand van zaken over beide gemeenten en de situatie na de fusie is onvolledig, niet reëel en te rooskleurig.

 

en verzoeken

u tot het houden van een bindend referendum over de mogelijke fusie, met duidelijke en volledige informatie / overzichten met name ten aanzien van personeel, vaste lasten en financiën.

Of:

Een eventuele fusie uitstellen (2016) tot ná de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Huidige status

We hebben u een e-mail gestuurd vanaf webmaster@petities.nl. Om verder te gaan met uw petitie volgt u de link in de e-mail.

 

Details

Ontvanger:
Edam-Volendam 
Petitieloket:
Einddatum:
31-03-2013 
Status:
Nog niet af 
Petitionaris:
Re Ferendum 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Waterland en Zeevang verwachten een tekort op het EMU-saldo boven de norm!

Waterland verwacht een tekort op het EMU-saldo van €5.303.000,-, dat is €3.930.000,- boven de norm. Zeevang verwacht een tekort van €605.000,- op het EMU-saldoDat is €126.000,- boven de norm.........   Zie: http://facts.rtlnieuws.nl/409-41-miljard-tekort-emu-saldo-lokale-overheden.html?gemeente=140&share=tool  .

07-03-2013

30 "Volendammers" scharen zich vierkant achter fusieverzoek van groene buurgemeente Zeevang

Volendammers scharen zich vierkant achter fusieverzoek van groene buurgemeente Zeevang 07 maart 2013 | categorie: Edam-Volendam, Zeevang | bron: NHD ?Je zou er als burgemeester van Zeevang bijna verlegen van worden. Met een overweldigende en hartverwarmende meerderheid stemden inwoners van Volendam gisteravond in met het fusieverzoek van de landelijke buurgemeente. Bepaald storm liep het gisteravond overigens niet in het popen cultuurhuis PX aan de Zeestraat in Volendam.

+Lees meer...

Want zo’n dertig belangstellenden uit het twintigduizend zielen tellende IJsselmeerdorp woonden de eerste informatiebijeenkomst over een mogelijk samengaan met Zeevang bij. Edam krijgt maandag in het vergadercentrum aan de Schepenmakersdijk, aanvang 19.30 uur, de gelegenheid zich uit te spreken. Om het draagvlak onder de eigen inwoners voor een fusie te peilen had de gemeente Edam-Volendam al eerder een telefonische enquête gehouden. Na de tweede informatiebijeenkomst in Edam wordt nogmaals een dergelijk onderzoek gehouden.   Welgeteld dertig (30) personen, al dan niet politiek gebonden en gestuurd, hebben meegestemd. Het zou ons niet verbazen als daarvan een groot deel afkomstig was uit Edam...... Niet echt een ware afspiegeling van 20.000 Volendammers........

07-03-2013