U, de petitionaris

Realiseren verlofregeling bezit keukenmessen

3 ondertekeningen

In Nederland vinden veel ongevallen plaats waar keukenmessen een grote rol in spelen. Analoog aan de circulaire wapens en munitie 2013 waar de schutter moet aantonen deel te nemen aan wedstrijden, dient er een verlofregeling te komen voor keukenmessen; tenminste 5 professionele maaltijden per jaar.

Petitie

Wij

Bezorgde burgers, hulpverleners, slachtoffers van ongevallen met keukenmessen, sportschutters.

 

constateren dat:

Dat er een einde moet komen aan het ongecontroleerd, vaak niet eens professioneel, gebruik van keukenmessen. Er moet een verlofregeling komen, waarbij de bezitters van keukenmessen kunnen aantonen tenminste vijf professioneel bereide maaltijden per jaar te verzorgen met de bewuste keukenmessen. De minister van veiligheid en justitie zorgt voor de handhaving en controle op het gebruik, en treedt op bij overtreding.

 

en verzoeken

Te komen tot een verlofregeling ten behoeve van het voorhanden hebben, en gebruiken van keukenmessen. Het gebruik van keukenmessen dient te zijn voorbehouden aan mensen die professioneel maaltijden bereiden. De minister controleert of er jaarlijks minimaal vijf maaltijden worden bereid, in een professionele setting, waar de keukenmessen voor zijn benodigd.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
22-07-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
A. de Haan 

Geschiedenis

Ondertekeningen