U, de petitionaris

Referendum wekelijkse koopzondagen in Utrecht

487 ondertekeningen

In 2005 stemde Utrecht in een referendum in grote meerderheid tégen wekelijkse koopzondagen. Nu dreigt de gemeenteraad die uitslag opzij te schuiven, zónder onderzoek te hebben gedaan naar de meningen van inwoners, winkeliers en winkelmedewerkers. Daarom achten wij een nieuw referendum noodzakelijk.

Petitie

Wij

kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Utrecht

 

constateren dat:

dat de Utrechtse gemeenteraad dreigt de uitslag van het referendum uit 2005, waarin 65,3% van de stemmers (bij een opkomst van 60,45%) tégen invoering van wekelijkse koopzondagen stemde, opzij te schuiven, zónder ook maar enig onderzoek te hebben gedaan naar het draagvlak voor wekelijkse koopzondagen onder inwoners, winkeliers en winkelmedewerkers

 

en verzoeken

de gemeente de keuze voor of tegen wekelijkse koopzondagen wederom over te laten aan de inwoners, door middel van een raadgevend referendum.


LET OP! Uw ondertekening dient u achteraf nog te BEVESTIGEN door op de e-mail van petities.nl te reageren. Zorg er daarbij ook voor dat u in ieder geval uw VOLLEDIGE NAAM, ADRES en GEBOORTEDATUM invult. Anders wordt de ondertekening namelijk door de gemeente afgekeurd. GEHUWDE VROUWEN dienen hun MEISJESNAAM in te vullen, omdat zij zo in de Gemeentelijke Basis Administratie staan.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
07-04-2013 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Frank Schuemie 

Geschiedenis

Ondertekeningen