U, de petitionaris
Images

Geen langstudeerboete voor pre-masterstudenten

36 ondertekeningen

Toelichting bij het intrekken van de petitie: "Het probleem is opgelost. Er was uiteindelijk geen petitie voor nodig."

Petitie

Wij

Vrije Universiteit Amsterdam studenten

 

constateren dat:

Aan de Vrije Universiteit Amsterdam staan deeltijdstudenten als voltijdstudent ingeschreven. Het ministerie stelt dat de pre-masterstudenten als bachelor hadden moeten worden ingeschreven, derhalve ligt de fout bij de universiteiten en dienen zij de boetes te compenseren.

Tot slot is het niet reëel dat het afstudeertermijn van de langstudeermaatregel voor deeltijdstudenten gelijk is getrokken aan het termijn voor voltijdstudenten. Zo wordt het voor iedereen die naast een 40-urige werkweek een studie wil volgen erg lastig.

 

en verzoeken

Beste bestuursleden van de Vrije Universiteit te Amsterdam,

De Vrije Universiteit te Amsterdam heeft haar studenten tijdens de pre-master als masterstudent ingeschreven, derhalve hebben ze hun uitloopjaar al verspeeld. Deze pre-master is een voorwaarde om aan een universitaire master te mogen beginnen.

Eveneens staan deeltijd studenten nu ook ingeschreven als voltijdstudenten.

Daarnaast is het onterecht en niet reëel dat het afstudeertermijn van de langstudeermaatregel voor deeltijdstudenten gelijk is getrokken aan het afstudeertermijn voor voltijdstudenten.

Met deze petitie verzoeken wij de VU haar plicht tot 'boete compensatie' na te komen. De VU mag de deeltijdstudenten niet gelijk trekken aan de voltijdstudenten en moet met een vrijblijvende oplossing en 'invulling' voor de studenten komen. Tevens maken we hiermee kenbaar dat we tegen de langstudeerboete zijn.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
universiteitsbestuur 
Petitieloket:
Einddatum:
01-06-2016 
Antwoord verwacht:
01-06-2016 
Status:
Ingetrokken 

Geschiedenis

Ondertekeningen