U, de petitionaris
Cinekid petitie

Laat Cinekid niet het kind van de (cultuur)rekening worden!

390 ondertekeningen

Cinekid het Film-, Televisie- en Nieuwe Mediafestival voor kinderen behoort per 2013 niet meer tot de basisinfrastructuur. Hiermee dreigen, op termijn, Nederlandse kinderen niet alleen een uniek festival maar ook een unieke leverancier van een compleet media-educatie aanbod te verliezen. In de afgelopen 25 jaar is Cinekid uitgegroeid van een bescheiden filmfestival tot een landelijk mediafestival met internationaal aanzien en wordt in de internationale vakpers zelfs beschreven als grootste ter wereld in zijn soort. Het belang van Cinekid wordt ook door Europa onderstreept als belangrijk platform voor internationale professionals op het gebied van kindermedia. De opgedane kennis en ervaring deelt Cinekid door het aanbieden van media-educatie. En media-educatie is juist, in een tijd waar kinderen meer en op steeds jongere leeftijd media consumeren én produceren, noodzakelijk en van groot maatschappelijk belang. De functie van Stichting Cinekid verdwijnt door het wegvallen van de structurele subsidie waarschijnlijk definitief omdat continuïteit van de bedrijfsvoering en daarmee tevens Europese subsidies in het gedrang komt. Met als eindresultaat het wegvallen van een platform voor kinderfilm, kindertelevisie en nieuwe mediaproducties, een springplank voor talent en het verdwijnen van 25 jaar kennis en ervaring.

Petitie

Wij

Grote en (vertegenwoordigers van) kleine mensen van Nederland

 

constateren

dat in het plan van de Staatssecretaris geen ruimte is voor een jeugdinstelling op het gebied van film en media. De landelijke functie die Stichting Cinekid thans bekleedt.

Deze functie kan op geen enkele wijze worden overgenomen door een andere instelling. Ook niet door de filmfestivals voor volwassenen die wel zijn opgenomen in de basisinfrastructuur: het International Film Festival Rotterdam, het International Documentary Filmfestival Amsterdam of het Nederlands Film Festival.

Door het wegvallen van de structurele subsidie wordt Stichting Cinekid in haar voortbestaan bedreigd.

Nederland verliest dan waarschijnlijk een uniek festival met een groot publieksbereik, een leverancier van een gevarieerd media-educatieaanbod, een professioneel platform voor kinderfilm, kindertelevisie en kindermediaproducties met internationaal aanzien en 25 jaar kennis en ervaring.

 

en verzoeken

alle politieke partijen om zich uit te spreken voor opname van Stichting Cinekid in de basisinfrastructuur en daarmee de eigen prioriteiten voor jeugd, cultuureducatie, landelijke spreiding en internationaal aanzien te honoreren.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
27-06-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Sannette Naeyé 
Organisatie:
Stichting Cinekid 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen