U, de petitionaris

Stop de bezuinigingen op het openbaar vervoer in de grote steden.

1.057 ondertekeningen

Het kabinet wil ingrijpend bezuinigen op het OV in de grote steden. De wethouder vervoer in Amsterdam heeft dit doorgerekend: o.a. 20 van de 44 buslijnen zullen verdwijnen, 6 van de 16 tramlijnen. Meer overstappen en minder avond/weekend vervoer. Dit is slecht voor de economie en het klimaat.

Petitie

Wij

Gebruikers en klanten van het openbaar vervoer in de grote steden in de Randstad

 

constateren

De bezuinigingsplannen zullen mobiliteit in, en de bereikbaarheid van, de grote steden aanzienlijk verminderen. Niet alleen in Amsterdam, ook in Den Haag en Rotterdam. De laatste jaren is het aantal parkeerplaatsen in de steden verminderd, om bereikbaarheid te verbeteren. Meer mensen zullen overwegen een auto te kopen en steden mijden. Steden hebben een belangrijke motorfunctie in de economie. Dit komt met de huidige plannen onder druk te staan.

 

en verzoeken

De bezuinigingsplannen te herzien zodat de kwaliteit van het OV in de grote steden minimaal op het zelfde niveau blijft en er zo voor te zorgen dat verschillende doelstellingen behaald kunnen worden : 1) Economisch herstel in Nederland doorgang laten vinden. 2) Een bereikbare stad voor mens en bedrijf te handhaven . 3) Met een goed OV is er minder kans dat bouwplannen i. v. m. co2 regelgeving vanuit Europa niet door kunnen gaan.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
15-08-2011 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Herman Greeven 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Openbaar vervoer Amsterdam en regio eind 2011 14% duurder.

10-03-2011

Rover brengt de petitie onder de aandacht

klik op de link hieronder om het bericht te lezen!.

09-02-2011

Slag om ov in steden begonnen

20-10-2010