U, de petitionaris

Zonder Almeers Woonlastenfonds wordt wonen onbetaalbaar

156 ondertekeningen

De bezuinigingen op de huurtoeslag maken het wonen in Almere steeds duurder. Het besluit om het Woonlastenfonds af te schaffen hangt al vier jaar boven de Almeerse Politieke Markt. Het afschaffen van dat Woonlastenfonds zorgt er dat wonen in Almere onbetaalbaar wordt voor kwetsbare huurder.

De petitie is - samen met fysieke handtekeningenlijsten- aan de gemeenteraad aangeboden. Ruim duizend Almeerders hebben zo duidelijk gemaakt dat betaalbaar wonen in Almere voor de duurzame minima zonder Woonlastenfonds niet doenlijk is.

Een voorstel van burgemeester en wethouders om het Woonlastenfonds structureel te wijzigen is vooralsnog door de gemeenteraad verworpen. Er is ook in 2011 weer een gewoon Woonlastenfonds. In de tweede helft van 2011 zal de gemeenteraad zich buigen over de toekomst van het Woonlastenfonds.

Petitie

Wij

inwoners van Almere

 

constateren

dat de rijksoverheid graag ziet dat huurders met een minimuminkomen verhuizen naar een woning met een huurprijs tot € 361,66,

dat Almere veel te weinig goedkope zelfstandige huurwoningen heeft om dat mogelijk te maken,

dat de rijksoverheid de verantwoordelijkheid voor het probleem van te weinig goedkope huurwoningen bij de gemeente heeft gelegd,

dat het wonen in Almere zonder een bijdrage uit het Woonlastenfonds voor de burger met een minimum inkomen onbetaalbaar wordt.

 

en verzoeken

de gemeenteraad van Almere het Woonlastenfonds te handhaven.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Almere 
Petitieloket:
Einddatum:
15-03-2011 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Yuk Mee Man 
Organisatie:
Clienten Beraad Almere 

Geschiedenis

Ondertekeningen