U, de petitionaris

Behoud Stichting Net Niet Genoeg voor Schiedam

De gemeente Schiedam zal in 2016 een begin maken met de sloop van De Blauwe Brug. Onder meer stichting Net Niet Genoeg is hier gehuisvest. De gemeente heeft (nog) geen vervangende locatie beschikbaar en daarmee lijkt het einde van Stichting Net Niet Genoeg nabij. Help de stichting aan een nieuwe locatie.

Petitie

Wij

inwoners van de gemeente Schiedam en andere betrokkenen

 

constateren

dat stichting Net Niet Genoeg per 2016 geen vaste locatie meer heeft om haar werk voort te zetten. We zijn van mening dat deze onderscheidende stichting een toegevoegde waarde heeft voor de stad Schiedam en dat een eigen, vaste, locatie, noodzakelijk is voor de stichting om haar werk voort te zetten.

De stichting neemt het hele jaar door kleding, speelgoed en woonaccessoires in die vervolgens tijdens meerdere Net Niet Genoeg Dagen gratis worden uitgegeven aan de inwoners van Schiedam die letterlijk net niet genoeg hebben. Al deze spullen worden door ruim 20 vrijwilligers wekelijks gecontroleerd, gesorteerd en in rekken gelegd.

Tijdens de Net Niet Genoeg Dagen ontvangt de stichting ruim 500 mensen die van deze voorziening gebruik maken. Ze kunnen niet alleen gratis kleding etc. meenemen, maar voor de kinderen zijn er knutselactiviteiten, er is koffie en thee én ze kunnen gratis naar de kapper. Ook kunnen zij laagdrempelig in contact komen met maatschappelijke organisaties om zo weer een zetje in de goede richting te krijgen.

Daarnaast organiseert de stichting een groot Sinterklaasfeest.

U begrijpt, hiervoor is een vaste en ruime locatie van belang.

 

en verzoeken

de gemeente Schiedam om alles in het werk te stellen om, in samenwerking mét de stichting op zoek te gaan naar een passende oplossing. Zonder vaste, eigen, locatie kan deze stichting, die een toegevoegde waarde is voor de stad Schiedam, haar werk niet voortzetten.

Huidige status

We hebben u een e-mail gestuurd vanaf webmaster@petities.nl. Om verder te gaan met uw petitie volgt u de link in de e-mail.

 

Details

Ontvanger:
Schiedam 
Petitieloket:
Einddatum:
05-06-2015 
Status:
Nog niet af 
Petitionaris:
Natasja Westmaas 
Organisatie:
Stichting Net Niet Genoeg 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Een nieuw pand voor Stichting Net Niet Genoeg

Stichting Net Niet Genoeg zet zich in voor alle inwoners van Schiedam die letterlijk net niet genoeg hebben, zoals klanten van de Voedselbank. Locatie Op dit moment is de stichting gevestigd aan het Bachplein in Schiedam, maar dit pand zal gesloopt worden. De stichting is derhalve dringend op zoek naar een nieuwe locatie vanuit waar zij hun werk kunnen voortzetten. Echter, huurprijzen van € 3.000 per maand, zijn voor de stichting onbetaalbaar.

+Lees meer...

Derhalve heeft de stichting besloten geld in te zamelen voor de huur of, nog liever, om een eigen pand te kopen. Gezocht De stichting zoekt een pand in Schiedam met een minimale oppervlakte van minimaal 650 m2, bij voorkeur gelijkvloers. Wat doet de stichting? Met minimaal twee Net Niet Genoeg Dagen, een Sinterklaasfeest voor de kinderen van de Voedselbank én met allerhande leuke activiteiten voor de klanten van de Voedselbank, heeft de stichting een toegevoegde waarde voor Schiedam. Waar de meeste organisaties zich richten op een deel van de stad, zet Stichting Net Niet Genoeg zich in voor álle inwoners van de stad, ongeacht herkomst, geloofsovertuiging, gezinssamenstelling of afkomst. Hoe helpen? Help Stichting Net Niet Genoeg in haar zoektocht naar een nieuw pand en doneer uw bijdrage, hoe groot of klein ook. De stichting kan daardoor haar werk ook in de toekomst voortzetten en ú heeft daar uw bouwsteentje aan bijgedragen! Kijk ook op GoFundMe om ons te helpen.

05-03-2015